Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

8.7 milyon Tl

‘Şifalı Bitki’ adı altında

‘Şifalı Bitki’ adı altında 138 sağlık şarlatanına astronomik ceza

Sağlık Bakanlığı, gerek televizyon gerekse internet siteleri aracılığıyla tüketiciyi ‘şifalı bitki’ ve ‘bitkisel tedavi’ adı altında kandıran sağlık şarlatanlarına göz açtırmıyor. Konuya ilişkin konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tüketiciyi aldatarak sağlığıyla oynayanların en çok internet siteleri ve uydu kanallarını kullandığını, sağlık şarlatanlarına, 2016’da 8 milyon 700 bin lira idari para cezası kesildiğini ve 138 suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.
‘Bitkisel Tedavi’ adı altında tüketiciye sunulan ürünlerle ilgili Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şu bilgileri verdi:
“Eğer tıp doktorları tarafından anlatılıyorsa, bitkisel tedavi de bir tedavi biçimidir. İçeriğine bakmak lazım. İçeriğinde bilim dışı bir söz, tutum varsa, Hekimlik Meslek Etiği Kuralları’nı ihlalden işlem yapıyoruz. Eğer bu yöntemler yetkisiz, hekim dışı kişilerce anlatılmakta ise durum değişiyor. Yürürlükteki kanunumuza göre bu suçtur. Bu fiili işleyenler, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılırlar.” -Cemil Yıldız-