Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

8 yıl sonra gelen katılım…

Workshop’a Davet Hatay GastroFest

Workshop’a Davet

Hatay GastroFest ile birbirinden ünlü isimleri 26-29 Eylül tarihleri arasında Maltepe Etkinlik Alanı’nda ağırlamaya hazırlanan Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri’ne 8 yıl aradan sonra katılmaya hazırlanan Harbiyeli Mozaik Ustası Mehmet Daşkapan, “Eski Roma kentinin mozaik zenginliğini bir workshop ile paylaşmaya hazırlanıyorum” dedi.

‘Sen Ben Yok, Biz Varız’ sloganıyla gerçekleşecek Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri, eleştirilen kısımlarını geride bırakıp yepyeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Kişilerin ya da şirketlerin yönetiminde değil, tamamiyle Hatay Valiliği koordinesi ile hazırlanan etkinlik için İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı’ndaki çalışmalarda ise sona gelindi. Yöresel ürünler, konserler, tarih, kültür, sanat ve çok sayıda workshop çalışmasının da olacağı 4 günlük Hatay turunda, gelen ziyaretçilere, kadim toprakların çok dinli, çok dilli, çok kültürlü görseli ise Antakya Medeniyetler Korosu ile verilecek.
-MUTLUYUM-
Hatay’ın İstanbul Günleri için hazırlıklarını tamamlayan isimlerden biri de, Harbiyeli Mozaik Ustası / Sanatçısı Mehmet Daşkapan. Uzun yıllar, bu önemli etkinliğin dışında bırakılan isminin bu defa katılımcı listesinde olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Daşkapan, “Eski Roma kentinin mozaik zenginliğini bir workshop ile paylaşmaya hazırlanıyorum ve bu da beni mutlu ediyor” dedi.
-MOZAİKLER-
Hatay GastroFest ile birbirinden ünlü isimleri 26-29 Eylül tarihleri arasında Maltepe Etkinlik Alanı’nda ağırlamaya hazırlanan Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri için özenli bir hazırlık dönemi geçirdiğini söyleyen Mehmet Daşkapan, 4 günlük süre zarfı içinde 3 büyük mozaik eseri ile gelen misafirlere ‘hoş geldin’ diyeceğini söylerken, şu bilgiyi verdi:
“Bu 4 günlük Hatay etkinliğinin en güzel taraflarından biri, ben gibi katılımcı sanatçılara sağlanan workshop anları. Meraklılar, öğrenmek isteyenler ve hatta taşların gizeminde ortaya çıkan resimlerin hikayesinde durmak isteyenleri ağırlama şansına sahip olacağız. Bu fırsat, kendimizi anlatmak değil sadece, ama içinde yaşadığımız kenti de anlatmak… Eski Roma kenti Antakya, Dünya’da bilinen bir şehir. Ama son dönemde ismi hep yanı başında sürüp giden savaşlarla, çatışmalarla anıldı. Buna dair resmi biraz değiştirebilirsek, bu bizim için de şehrimiz için de başarı olacak.”
-DOĞAL TAŞLAR-
Mozaik sanatının el emeği bir sanat olduğunun altını çizen Daşkapan, sözlerini noktalarken, tek bir şeyin altını özenle çizdi:
“Mozaik sanatını, eski Roma’dan kalan haliyle yürütmek, benim en büyük misyonum. Mesela taşlar… Bugün ne yazık ki, fabrikasyon kesim hazır taşlarla mozaikler üreten çok fazla isim var. Oysaki bu taşlar, dün olduğu gibi olmalı, doğadan gelmeli… Renklendirilmeden, elle kesilerek! Doğa öylesine bir kaynak ki ve öylesine çok rengi taşlar yoluyla bizlerle paylaşıyor ki, inanamazsınız. Benim mozaiklerimde kullanılan taşlar bu yolla bir araya gelmiş taşlar. Nehir yataklarından, dağ yamaçlarından toplanan taşlar. Renkleriyle oynanmamış taşlar. Bu nedenle, Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri’ne gelenleri standıma illa ki bekliyorum. Bu kentin hikâyesini dinlemek ve binlerce taşın bir aradalığında ortaya çıkan sanat eserlerini izlemek isteyenlere ise şimdiden ‘hoş geldiniz’ diyorum.”  -Tamer Yazar-