Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AAKD’den Kültür Hamlesi

Kütüphane ve Aydınlanma Evi

Kütüphane ve Aydınlanma Evi Açıldı

Aalen Antakya Kültür Derneği, hazırlıkları günlerdir devam eden çok önemli bir kültür hamlesine imza attı. Mehmet Karasu’nun başkanı olduğu AAKD’nin kültür hamlesi, geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşti. Kurtuluş Caddesi’ndeki Dernek bünyesinde, “Gülsüm Cengiz Kütüphanesi” ile “Rasime Şeyhoğlu Aydınlanma Evi” açıldı.
Kütüphane’nin eserleri, adı verilen Gülsüm Cengiz tarafından, ‘Aydınlanma Evi’nin malzemeleri de yine adı verilen Rasime Şeyhoğlu’nun eğitimci oğlu Recai Şeyhoğlu tarafından sağlandı. Günler öncesinden getirilen birbirinden değerli kültürel, tarihsel ve nostaljik değeri olan eserler, oluşturulan mekanda sergilendi ve ziyarete açıldı. Cuma günkü açılışa çok sayıda kişi katıldı. Kitap hediye eden Yazar Gülsüm Cengiz, adının kütüphaneye verilmesinden ötürü çok mutlu olduğunu söylerken, “Çocuklar okusun diye bu kitapları verdim” açıklamasında bulundu.

Günümüzde insanları daha çok kitap okumaya teşvik amacıyla “Kütüphane Müzeleri” açılmasını da öneren Gülsüm Cengiz, kurdele kesimi öncesi kısa açıklamasında, “Bu benim temennim. Ancak ‘Müze Kütüphaneciliği’, Türkiye’de maalesef yoksulları oynuyor” değerlendirmesinde bulundu.
Annesinin adı verilen ‘Aydınlanma Evi’nin oluşumunda eserleri bağışlayan İzmirli Eğitimci Recai Şeyhoğlu da, 2002 yılından bu yana başlattıkları Kütüphaneler Zinciri’nde 46. halkayı Antakya’da açmaktan ötürü mutlu olduklarını kaydetti.
Orhan Kemal ve Sabahattin Ali’nin gibi edebiyatın seçkin yazarlarının isimlerini bu kütüphanelere verdiklerini söyleyen Recai Şeyhoğlu, Türkiye’de özel kütüphanecilik alanında bir İlk olduklarını söyledi ve bununla da gururlandıklarını ifade etti.
Vefa duygusuyla, annesinin adının kütüphaneye verilmesinden ötürü çok memnun olduğunu da ifade eden Şeyhoğlu, kütüphane sevgisinin gelecek nesillere aktarılmasında herkesin sorumluluğu olması gerektiğini sözlerine ekledi ve Aydınlanma Evi ile Kütüphane oluşumlarına yerel bazda destek olan AAKD Başkanı Mehmet Karasu ve Neval Avcı başta olmak üzere, ekibindeki tüm isimlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından, AAKD bünyesindeki Gülsüm Cengiz Kütüphanesi ile Rasime Şeyhoğlu Aydınlanma Evi’nin açılışı gerçekleştirildi.
-Cemil Yıldız-