Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ab Finansı İle…

Hatay’daki Suriyelilerin, Meslek Eğitim

Hatay’daki Suriyelilerin, Meslek Eğitim kapsamında istihdamları öngörülüyor.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilimizdeki Suriyelilerin, mesleki eğitimle, çırak ve kaliteli eleman konumuna getirilmeleri amacıyla çalışmalar yapıyor. Bu alandaki çalışmanın, Avrupa Birliği finansı ile gerçekleştirileceği kaydedildi.
Ülkemizde, geçici koruma altındaki Suriyelilerin eğitim, sosyal ve ekonomik uyum alanlarında desteklenmesi amacıyla Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı” kapsamında, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile Fransız Uluslararası İşbirliği Ajansı Expertise France arasında imzalanan “Türkiye’de Kaliteli Çıraklık ve Mesleki Eğitim Yoluyla Suriyeli ve Ev Sahibi Toplulukların İstihdama Erişimlerinin Kolaylaştırılması” programı, Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.
Program faaliyetleri kapsamında düzenlenen eğitimlerin 5 Ekim 2021 Salı günü Antakya Güngör Ottoman Palace’daki açılışına, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko da katıldı.
Bu eğitim sürecinde çeşitli illerden eğitime katılan görevlileri Hatay’da misafir etmekten mutluluk duyacaklarını belirten Çerko, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, İMEP programının amaçlarına ve hedeflerine ulaşması için ellerinden gelen katkıyı sağlayacaklarını bildirdi. -Mutlu Yanık-