Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aba Güreşi Dünya Şampiyonası ilimizde gerçekleştirildi

Müsabakalar öncesi hakemlere seminer

Müsabakalar öncesi hakemlere seminer

Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksindeki mersah alanında hayata geçirilen “Aba Güreşi Dünya Şampiyonası”nda görev alacak hakemler için seminer düzenlendi.
35 ülkenin katılımıyla 9’uncusu düzenlenen “Uluslararası Dünya Aba Güreşi Şampiyonası” öncesi hakemlere HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’nde aba güreşi hareketleri ve teknikleri hakkında uygulamalı seminer verildi. Dünya Aba Güreşi Federasyonu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Öztek, seminerde yaptığı açıklamada, er meydanındaki maçlarda en ufak şaibeye yer vermemek amacıyla hakemleri aba güreşleri hakkında eğittiklerini belirtti. Aba güreşlerinin artık bir marka haline geldiğini ve dünya çapında tanınan bir spor dalı olduğunu ifade eden Öztek, şu ifadelere yer verdi:
“10 yıldır aba güreşini, Uluslararası Aba Güreşi ismi ile dünyaya duyurmayı başardık. 5000 yıllık tarihi olan aba güreşinin tanıtılmasında maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı aynı zamanda Dünya Uluslararası Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkürlerimiz sunuyoruz.” -Mehmet ÖZGÜN-