Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Açık kalp ameliyatlarına başlayacağız

Başhekim Uzm.Dr. Yıldırım, çevre

Başhekim Uzm.Dr. Yıldırım, çevre illerden de sevk almaya başlayacaklarını duyurdu

İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Veysel Yıldırım, hastanelerinde yaptıkları hizmetlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi, en kısa zamanda açık kalp ameliyatlarına başlayacakları bilgisini verdi. Hastanelerinde açık kalp ameliyatları yapılması için çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Dr. Yıldırım, kısa bir süre içinde hastanelerinde açık kalp ameliyatlarının yapılmaya başlanacağını, ameliyat için sevk edilen hastaların, hastanemizde açık kalp ameliyatı olabileceklerini bildirdi, bunun yanında çevre illerden de kalp ameliyatları için hastanelerinin sevk almaya başlayacağını ifade etti.
Hastanelerinin 600 hasta yatağı, 84 yoğun bakım yatağı, 20 ameliyathane ve diğer birimleri ile İskenderun ve çevresine ‘Güvenli ve Ulaşılabilir Sağlık Hizmeti Sunma’ misyonunu yerine getirdiğini bildiren Dr. Yıldırım, 175 uzman hekim, 25 pratisyen hekimin görev yaptığı hastanelerinde günde 6.000-8.500 arası (1.500’ü acil servis) hastanın polikliniklerinde muayene olduğunu hatırlattı ve şu bilgileri aktardı: “2016 yılı içerisinde hastanemizde 1.636.937 poliklinik muayenesi, 458.723 acil servis muayenesi, 66.423 ameliyat gerçekleşmiştir. 48.817 hasta yatarak tedavi görmüş olup 4.018 doğum gerçekleşmiştir. 10 yataklı ‘Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ ve 6 yataklı ‘Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’ ile bebek ve çocuklarımızın tedavilerini hastanemiz bünyesinde gerçekleştirmekteyiz. Hastanemiz bünyesinde 2 ayrı ekip ile görev yapan “Evde Sağlık Hizmetleri Birimi” 2.500 hastamızı evlerinde ziyaret ederek sağlık hizmeti vermektedir.
2013 yılında İskenderun Organize Sanayi Bölgesinin desteği ile 13 yatak kapasiteli ‘Yanık Ünitesi’ açılmış ve günümüze kadar 1.230 yanık hastamız tedavi görmüştür. Yanık ünitemiz 1 aydır yanık tedavisinde üst seviye olan ‘Yanık Merkezi’ olarak hizmet vermeye başlamış ve diğer illere hasta sevk sayımız azalmıştır. Yine 2013 yılında şizofren tanımlı hastalarımıza yönelik olarak ‘Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ açılmıştır. Yaklaşık 500 hastamız yapılan mesleki çalışmalarla öz bakım becerileri ve sosyal beceriler kazanarak toplum hayatına katılmaya başlamışlardır. ‘Onkoloji Hizmet Birimi’ (kemoterapi ünitesi) ile idame tedaviler (üniversite hastanelerinde başlatılan tedavinin devamı) hastanemizde yapılabilmektedir. 2015 yılında ‘Koroner Anjiyografi Ünitesi’ açılmış ve 2.942 hastamıza teşhis ve tedavi amaçlı anjiyo yapılmıştır. Çevre illere sevk etmek zorunda kalınan kalp krizi vakaları artık hastanemizde tedavi edilir hale gelmiştir. Hastanemizde bu ay içerisinde 13 yatak kapasiteli ‘Palyatif Bakım Merkezi’ hizmete girecektir. Doğu Akdeniz bölgesinin öncü hastanesi olma vizyonumuz doğrultusunda İskenderun Devlet Hastanesi hizmet kalitesini günden güne arttırmak hedefimizdir.”-Mehmet ÖZGÜN-