Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adalet gelmedi, acı azalmadı…

Ali İsmail Korkmaz Vakfı

Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) tarafından, “Aramızdan ayrılışının 5.yılında, hep 19 yaşında kalacak olan Ali İsmail’i anıyoruz. Bir araya geliyor, çoğalıyoruz. Aramızdaki yeriniz hazır, bekliyoruz” çağrısı yapılan Anma dün gerçekleşti.

ALİKEV Müzik Topluluğu ile Ozbi ve Gülce Duru’nun sahne aldığı Ali İsmail Korkmaz’ı Anma gecesi dün gerçekleşti. Defne ilçesi Sümerler Amfi Tiyatro’da yapılan Anma’ya katılım yoğun oldu. Aradan geçen 5 sene ise ne beklenen ve istenen adaleti yerine getirdi ne de acıları azalttı.
-CEZALAR-
Hatırlanacağı gibi, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamanın ardından, Polis Memurları Mevlüt Saldoğan’a 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut’a 10 yıl, fırıncı İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever’e 6’şar yıl 8’er ay, Ebubekir Harlar’a 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Polis Memurları Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin ise beraat etti. Yargıtay, Ebubekir Harlar’a verilen hapis cezasını az bulurken, beraat eden Polis Memuru Hüseyin Engin’in ise cezalandırılmasını istedi. Diğer sanıklar yönünden ise karar onandı. Yeniden yapılan yargılamada Engin’e 7 ay 15 gün, Harlar’a ise 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Ali İsmail’in hayallerini, “düşlerindeki özgür dünyayı” yaşatmak için ailesi tarafından Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) kuruldu. 114 öğrenciye burs sağlayan vakıfta gençler için eğitim, kültür, sanat etkinlikleri düzenlendi, Gambiya’da su kuyusu açıldı, çocuk şenliği yapıldı, doğanın korunması için projelere yürütüldü. -Tamer Yazar-