Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adımlarınız, gençlerin düşlerini gerçek kılsın!

Ali İçin Koşma Zamanı

Ali İçin Koşma Zamanı

Belirli dönemlerde gerçekleşen yardımseverlik koşusunun amacı, gönülden desteklediğiniz bir sivil toplum kuruluşunun projelerine hayat suyu vermektir. Yaklaşan 11 Kasım İstanbul Maratonu ise, o can suyu noktasında ALİKEV için koşacaklara çağrı yapıyor. Çünkü atacağınız her bir adım, ALİKEV projeleri ile omuzlanan gençler için umut oluyor.

Ali İsmail Korkmaz’ın anısını yaşatmak ve onun “toplum için gençlik” düşünü hayata geçirmek amacıyla kurulan ALİKEV-Ali İsmail Korkmaz Vakfı, yaklaşan İstanbul Maratonu öncesi, Vakıf çalışmalarına destek olmak isteyenlere kalbi bir çağrı yaptı. Gençlerin toplumsal fayda sağlayan etkinliklerde yer alarak daha önyargısız, daha çatışmasız, daha eşitlikçi, daha sosyal bireyler haline gelmelerini amaçlayan Vakfın çağrısı, yaklaşan İstanbul Maratonu’nda Vakıf yararına koşmak isteyenlere yönelik oldu.
“Düşlere güç veren güzel insan… Senin desteğinle büyüyen ALİKEV Burs Fonu, şimdi adımlarınla da büyüyecek ve 150 öğrenciye umut olacak. Gel, hep birlikte 11 Kasım İstanbul Maratonu’nda buluşalım, el ele yürüyelim, koşalım. Tüm Türkiye’ye, ‘Düşlere Güç Ver’ diye haykıralım. Hem herkese Ali İsmail’in özgür dünya düşlerini anlatalım, hem de kampanyaları-mızla topladığımız bağışlarla yüzlerce gencin eğitim hayatına birer ışık yakalım, umut olalım. İstanbul Maratonu’nda bizimle yolculuğa çıkmak istiyorsan, yapman gereken sadece kosu.alikev.org adresini tıklamak. Kayıt olman sadece 30 saniyeni alacak. Hadi, seni de bekliyoruz.”
-BAĞIŞLARIN %51-
Gerçekleşen ‘yardımseverlik koşuları’ noktasında ALİKEV’in bugüne kadar yarattığı desteğe dair verilen bilgilendirme ise, koşmak isteyenler için adeta bir yol haritası sunuyor ve sorulara da cevap oluyor.
Konuya ilişkin yapılan açıklama ise şöyle:
“Buradaki amaç, koşu gibi dayanıklılık gerektiren sporlar aracılığıyla Sivil Toplum Kuruluşları (‘STK’) için kaynak yaratmaktır. Bu yöntem ile koşucular, yarışmaya katılmadan önce aile, dost ve tanıdık çevrelerine kendi çağrı ve duyurularını yaparlar. Bu çağrı ve duyurularda, her koşucu, kendi çevresine, desteklediği STK’nın projesi için bağış çağrısında bulunur. Koşucunun kampanyasına yönelik gerçekleşecek bağışlar ise doğrudan STK’nın banka hesabına yapılır. Unutmadan… 2017 yılında Ali İsmail Korkmaz Vakfı’na yapılan bütün bağışların % 51 kadarı İstanbul Maratonu’nda koşucular tarafından yapılan çağrılar sonucu bağışlanmıştır.
Türkiye’de Adım Adım Oluşumu sayesinde yaygınlaşan yardımseverlik koşuları ile; sporun içinde olmak, bir hedef belirlemek ve bunları yaparken bir sivil toplum kuruluşuna destek olabilirsiniz. Üstelik etrafınıza yaptığınız çağrılarla bağış toplamanın yanı sıra, kalbinizi ısıtan bir amaç için dikkat de çekmiş olursunuz.
Siz de hemen kayıt olarak en yakın koşu olan İstanbul Maratonu’nda koşabilirsiniz!”
-3 ADIM-
Eğer koşmaya karar verdiyseniz, sizi 3 adım bekliyor. İlk adımda koşucu kaydınızı yapmanız gerekiyor. İkinci adım, koşacağınız koşuya yapacağınız kayıt olacak, ki o da İstanbul Maratonu olacak. Son adım ise, alikev.org üzerinden hesap açmak ve kampanya oluşturmak. Bütün kampanyanız bu sayfa üzerinden yürütülecek. Kampanya oluşturma adımları, koşucu kayıt formunu doldurduktan sonra mail ile tarafınıza iletilecek.
Peki, eldeki tablo mu? Paylaşılan bilgiye göre, şu ana kadar 749 kişi koştu, 14.321 kişi bağış yaptı, 1.283.644 TL bağış toplandı ve 118 öğrencinin 4 yıllık bursu toplandı.
-TAVSİYE İLK ELDEN-
Koşmaya karar verdiyseniz, tavsiye de ilk elden gelsin mi? Adım Adım ALİKEV STK Sorumlusu, aynı zamanda deneyimli bir koşucu olan Önder Yılman, 11 Kasım İstanbul Maratonu için ALİKEV için ALİKEV ile beraber koşacaklara özetle şu tavsiyelerde bulundu:
“A’dan Z’ye hiçbir şeyi yarış günü ilk kez yapıyor olmayınız! Yani yarışta giyeceğiniz ayakkabınızı, çorabınızı, kıyafetinizi, tüketeceğiniz yiyecek ve içecekleri, yarış sabahı alacağınız ağrı kesiciyi… Her şeyi ama her şeyi daha önceden mutlaka denemiş olmalısınız! Finish’e varmak için bir hedef süreniz yoksa, parkurda kendinizi hiç zorlamayınız. Koş>yürü>koş biçiminde parkuru tamamlayabilirsiniz. Bir hedef süreniz varsa, zaten bir yarış stratejiniz de var demektir; bu plana sadık kalınız. Finish’e girerken gülümsemeyi ihmal etmeyin. Birçok kamera, fotoğraf makinesi sizi çekiyor olacak. Finish sonrası mutlaka streching yapın ve eve vardığınızda eklem ve kaslarınıza buz uygulayın. Bunu yapmanız olası sakatlanmaları engeller, vücudun kendini toparlamasını hızlandırır. Kendinizi kutlayın. Başarınızın tadını çıkarın…” -Tamer Yazar-