Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adına, Gambiya’da Su Kuyusu

Ali İsmail, Afrika’da çocuklara

Ali İsmail, Afrika’da çocuklara hayat verecek

Yaklaşık 4 yıl önce Eskişehir’deki Gezi gösterileri sırasında dövülerek öldürülen Antakyalı üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz adına, Afrika’nın uçsuz bucaksız en ücra bir köyünde bir SU KUYUSU açıldı. Ali İsmail, artık Afrika’da çocuklara hayat verecek.
Afrika’nın ücra devletlerinden Gambiya’nın en ücra köyü Sare Jiburu’da, “Sen de Gel Derneği” ile işbirliği halinde Ali İsmail Korkmaz Su Kuyusu oluşturuldu ve açılışı da Salı günü gerçekleşti. Açılışa, Ali İsmail Kokmaz’ın Annesi Emel Korkmaz, Babası Şahap Korkmaz ve “Sen de Gel Derneği” adına İbrahim Betil katıldı.
ALİKEV, Sen De Gel Derneği ile beraber, Kasım-Mayıs ayları boyunca (7 ay) kuraklıkla mücadele etmek zorunda kalan Afrika’nın Gambiya bölgesindeki Sare Jiburu Köyü’ne su kuyusu açma kararı almış ve uygulamaya koymuştu.
Sen de Gel Derneği kurucularından İbrahim Betil, Ali İsmail Korkmaz Su Kuyusu Projesi için neden Afrika’daki Sare Jiburu Köyü’nü seçme gerekçelerini şöyle sıraladı:
“Sare Jiburu Köyü, Gambiya’nın en uzak ve en ihmal edilmiş bölgesi olan Upper River Region’da Gambisara diye adlandırılan bir noktada yer alıyor. Köy’de 557 kişi yaşıyor ve oradaki çocukların önemli kısmı daha 5 yaşına bile varamadan susuzluk nedeniyle hayatını kaybediyor.”
Afrika’nın Gambiya ülkesine giden ve en ücra köydeki oğlunun adını taşıyan su kuyusu açılışına katılan Ali İsmail Korkmaz’ın Annesi Emel Korkmaz ise duygularını şöyle aktardı:
“Oğlumun hayallerinde her zaman muhtaç olana yardım etmek ve eşitsizliği ortadan kaldırmak vardı. İşte bu yüzden, Ali İsmail’imin adını yaşatacağımız su kuyusunun Afrika’da yaşam savaşı verenlere bir nebze de olsa derman olmasını istedik.”
Haziran 2017 tarihinde çalışmalarına başlanan Ali İsmail Korkmaz Su Kuyusu, Ağustos 2017 tarihinde tamamlandı. Su kuyusunun açılışı, 12 Aralık Salı günü Sen De Gel Derneği kurucularından İbrahim Betil, Anne Emel Korkmaz ve Baba Şahap Korkmaz’ın katılımıyla gerçekleşti.
Gelişmelere ilişkin ALİKEV yorumu, “Eskişehir’de elleriyle kuşlara su veren Ali İsmail, Afrika’da çocuklara hayat veriyor” şeklinde oldu. -Cemil Yıldız-