Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afrin şehidine son görev

Suriye’de, Zeytin Dalı Harekat

Suriye’de, Zeytin Dalı Harekat bölgesinde, terör örgütü PKK/YPG unsurları tarafından yapılan saldırı sonucu Şehit düşen Mardin-Nusaybinli Piyade Uzman Çavuş Mehmet Altun’un naaşı, Türk Bayrağına sarılı tabut içinde dün öğle saatlerinde memleketine gönderildi.
Dün saat 13.00’te, Zeytin Dalı bölgesinde Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Altun için Hatay Havalimanı’nda bir tören düzenlendi. Törende, Şehit Uzman Çavuş Mehmet Altun’un Türk Bayrağına sarılı naaşı, saygı duruşunda bulunulması ve Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından, silah arkadaşlarının omzunda askeri uçağa taşınarak memleketi Mardin’e uğurlandı.
Törene, Hatay Valisi Rahmi Doğan yanı sıra, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Akkurt, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adnan Özkaya, Vali Yardımcısı Şenol Bozacıoğlu, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Ufuk Bilgen, İl Emniyet Müdür Vekili Ozan Gün, 2. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Tayfun Çağan, ilgili kurum müdürleri ve Şehidin silah arkadaşları katıldı.
Hatay Valiliği mesajında, “Memleketine uğurlanan Aziz Şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesi ve asil milletimize sabır ve başsağlığı dileriz” denildi.
Şehidimizin cenazesi, daha sonra Mardin-Nusaybin’deki Tepebaşı Mahallesi’ndeki evlerine götürüldü. Sabah saatlerinde de, baba Şükrü Altun ve Şehidin eşi Esra Altun’a Şehitlik haberi verildi. Askerler, evin giriş kapısına Türk Bayrağı astı.
ANTAKYA, Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli Ailesine ve Türk Milletine başsağlığı diler. -Cemil Yıldız-