Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKM-DER açılışı mesajı:

Kültürel değerler, toplumsal barış

Kültürel değerler, toplumsal barış için

Antakyalı Arkeolog-Konservatör Kenan Yurttagül’ün başkanlığında kurulan Antakya Kültürel Mirası Koruma Derneği (AKM-Der) açılışı geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleşirken, verilen mesajda, yok edilen kültürel değerlerin izinin sürülmesi ile toplumsal barışın korunmasının hedeflendiği kaydedildi.
Açılış, Mimarlar Odası avlusunda düzenlenen bir kokteyl ile yapıldı. Dernek Başkanı Arkeolog Kenan Yurttagül, Antakya ve çevresindeki somut/somut olmayan eserlerin, birikimlerin, kültürel mirasın araştırılması, tespiti, belgelenmesi, korunması için çalışacaklarını belitti ve şu mesajı verdi:
“Kültürel mirası doğal çevre mirasından ayrı görmeksizin; sanat eserleri, zanaat ürünleri, kültürel eserler, fauna, flora ve jeolojik numunelerden kalıcı koleksiyonlarla müze ya da müzeler kurmayı hedefliyoruz. Kültürel mirasın korunması için bir bellek oluşturacağız. Ortak kültürel miras konusunda farkındalığın artırılması için çalışacağız. Savaş, göç ve afetler sonrasında yok edilen somut veya somut olmayan kültürel değerlerin izini sürerek toplumsal barışı destekleyen faaliyetler düzenleyeceğiz.”
Kültür ve Sanat alanında, yurt içinde ve yurt dışında faaliyet göstermeyi hedefleyen AKM-Der’in kurucuları arasında; Dr.Tuba Parlar, Zerrin Özel, Gizem Uzun, Reşat Kuseyrioglu, Fikret Kıvanç Sabuncu ve Deniz Tabaklar yer alıyor. Kokteyle; Kanada Büyükelçisi Maslahatgüzarı Stephanie Duhaime, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Mimarlar Odası Başkanı Mustafa Özçelik, Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, STK ve Oda Başkanları da katıldı. -Cemil Yıldız-