Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akülü araçlar teslim edildi

5 Engelliye Umut Oldular

5 Engelliye Umut Oldular

Ülke genelinde 5 milyona yakın engelli var. Eğitim, erişilebilirlik ve çalışma hayatı, engellilerin en çok zorlandıkları, sıkıntıya düştükleri ve yetkililer noktasında çözüm aradıkları alanlar. Peki, son çözüm mü?

Antakya özelinde, Hatay’da konuştuğumuz konuların başında geliyor, ‘erişilebilirlik’ sorunu. Ciddi boyutlarda bir engelli nüfusuna ev sahipliği yapmaya devam ederken, eldeki bu sorunu çözmeye de çalışıyoruz aslında, ama çokça beceremiyoruz. Çünkü ne standardı tutturabiliyoruz ne de o standardın gerektirdiği imkanları olması gerektiği gibi sunabiliyoruz. O yüzden de, engelli bireylerin sosyal hayata katılmasının önündeki en büyük engel gibi görünen kaldırımlar ve yollar yine en büyük 2 sorun olarak liste başı olmaya devam ediyor. Peki, umut mu? O hep var…
-DESTEĞİMİZ ONLARLA-
Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer ve Antikya Restaurant işbirliğinde gerçekleşen son organizasyon bu umuda dair oldu. Belirlenen 5 engelli vatandaşa, şehir içindeki ulaşımlarını sağlamalarına yardımcı olacak akülü araçları dün teslim edildi.
Konuya ilişkin Antakya Gazetesi’ne kısa bir açıklama yapan, Antika Restaurant sorumlusu Ayşe Şengül Boncuk, engelliler noktasında ortaya koydukları hassasiyetin başka başka örneklerle ilerlemesini ve genişleyerek büyümesini umduklarını söyledi. Bundan sonra da imkanlar ölçüsünde engelli bireyleri desteklemeyi sürdüreceklerini söyleyen Boncuk, “Hatta bu konuda, Umut Damlaları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören çocuklar nezdinde özel çalışmalar yaptık. Umut Damlaları çocukları buraya geldi, bizlerle beraber çalışma ortamında bulundu ve iş yaşamının içerisinde olma fırsatı buldular. Buradaki amaç, onları topluma kazandırabilmek. Bu amaca katkı verebildiğimiz için memnunuz” dedi.
-DUYARLI OLALIM-
Bu tür araçların, engelli vatandaşların günlük yaşama katılabilmeleri adına çok ciddi bir rahatlık sağladıklarını da söyleyen Boncuk, “Bu amaçla belirlenen 5 kişiye bu araçları sağladığımız için mutluyuz, herkesin de bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Çünkü onlar da bu toplumun birer parçası, birer bireyi. Neden evlerinde, dört duvar arasında kalsınlar ki? Onlar da dışarı çıksın ve yaşama katılsınlar. Bu akülü araçlar onlara bu anlamda ciddi bir kolaylık sağlayacak diye düşünüyorum. Dileriz, bundan sonra çok daha fazlasını yapabiliriz” diye konuştu.
-ANLAMLI VE DEĞERLİ-
Akülü araçların teslim töreninde bulunan, Hatay Engelliler ve Engelli Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Uğurlu da yapılan çalışmanın çok değerli ve anlamlı olduğunu söylerken, bundan sonraki süreçte bu katkıların artarak devam etmesini beklediklerini ifade etti. -Tamer Yazar-