Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altınözü, SODES imkanlarını iyi kullanıyor

Bitki Yetiştiriciliği Merkezi Altınözü

Bitki Yetiştiriciliği Merkezi

Altınözü ilçesinde Kaymakamlık ve İlçe Belediyesi el ele vermek suretiyle, Kalkınma Bakanlığı’nın SODES projeleriyle ilçeye hizmet getirmeye çalışıyor.

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ve İlçe Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) katkılarıyla, Altınözü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın koordinatörlüğünde Altınözü Belediyesi ile hayata geçirilen “Bitkiler ve İş Makineleri İle Yepyeni Hayatlar” adlı Proje kapsamında yapımı devam eden bitki yetiştiriciliği alanını ziyaret etti.
Ziyaret sonrası şu bilgiler verildi:
“Bitkiler ve İş Makineleri İle Yepyeni Hayatlar Projesi 225.000,00 TL bütçeye sahiptir. İşsiz olan ve Altınözü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım alan 12 gence İş Makinesi Operatörlüğü, 12 gence de Kapalı Tohum Bitki ve Süs Fidesi Yetiştiriciliği alanlarında eğitim verilecek. Bu proje, ilimizin kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesi ve işsiz sayısının azaltılmasına katkı sağlayacaktır. Proje kapsamında, ilçe belediyemizin dışarıdan temin ettiği süs bitkilerini kendi tesislerinde üretme imkânı sağlamaktadır.”
-12 GENCE 12 AY EĞİTİM–
“SODES Projeleri, Altınözü için önemli bir kaynak aktarımıdır” diyen Kaymakam Bülent Uygur şöyle konuştu:
“Yaptığımız projelerle Altınözü’nde istihdamı artırarak ilçemize katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Proje kapsamında 12 gencimize 12 ay sürecek teorik ve uygulamalı eğitimler verilecektir. Eğitimler esnasında; kışlık ve yazlık dış mekân, mevsimlik çiçek fidesi yetiştiriciliği anlatılacak, ardından 5000 metrekarelik bitki ekim alanında uygulamalı olarak üretim aşamaları gösterilecektir. Bitkiler ve İş Makineleri İle Yepyeni Hayatlar adlı Proje ile beraber Altınözü Belediyesi’nin vasıflı eleman ihtiyacını giderme, belediyenin dışarıdan temin ettiği süs bitkilerini kendi tesislerinde üretme, SYD Vakfı’ndan yardım alan aile sayısını azaltmayı hedeflemekteyiz.”
Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı’nın görüşleri ise şöyle:“Altınözü ilçemizin kalkınması, yaşam standartlarının arttırılması ve istihdam olanaklarının geliştirilmesi için birçok projeyi hayata geçiyoruz. Altınözü ilçemize daha faydalı projeler üretmek ve hayata geçirmek için tüm kurum ve kuruluşlarımız ile işbirliği içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bitkiler ve İş Makineleri İle Yepyeni Hayatlar adlı Proje kapsamında ilçemizde işsiz gençlerimize iş imkânları açmayı hedefliyoruz. Belediyemizin dışarıdan temin ettiği süs bitkilerini kendi bünyemizde yetiştirilmesini ve ilimizde ihtiyaç duyulan yerlere süs bitkilerin satılmasını amaçlamaktayız. Proje ilçemize hayırlı olsun. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
-Cemil Yıldız-