Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altınözü Zeytin-Zeytinyağı Festivali

Altınözü Kaymakamlığı ile Altınözü

Altınözü Kaymakamlığı ile Altınözü Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nin ikincisi hafta sonunda görkemli bir şekilde kutlandı. Kutlamalara ilk kez bir Bakan Yardımcısı da katıldı.
Türkiye’nin ünlü Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay da Festival’e katılmak üzere Hatay’a geldi. Karatay, Cumartesi günkü halka açık konferansa konuşmacı olarak katılırken, zeytin hasadı yaptı, açılışlara ve diğer etkinliklere katıldı. Prof. Dr. Karatay, sağlıklı beslenme için de herkese bol bol zeytinyağı içmesi tavsiyesinde bulundu.
Kutlamalar, Altınözü 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nda gerçekleşti. Prof. Dr. Karatay’a, Altınözü ilçesinin tanıtılmasında büyük katkı sağlaması dolaysıyla, Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ve Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı tarağından “Fahri Hemşehrilik Beratı” takdim edildi.
Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 2. Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali, Tacettin Sürmeli Parkı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Çelenk, zeytin ağacı dal ve çiçeklerinden oluşturuldu. Çelenk sunumuna Prof. Dr. Karatay da katıldı ve kendi eliyle Anıt’a takdim etti. Etkinlikler kapsamında, Altınözü Halk Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Zeytin Kafe & Restaurant’ta düzenlenen “Zeytin Yeme Yarışması” ise renkli görüntülere sahne oldu.
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldi, Kaymakam Bülent Uygur, Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Hatay Milletvekilleri, İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, ilçe protokolü ve kalabalık bir davetli topluluğunun katılımı ile sezonun ilk temsili hasadı da gerçekleştirildi. Festival’in dünkü bölümünde ise dağ yolunda bisiklet yarışmaları yapıldı. -Cemil Yıldız-