Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amaç; Kadınların İş Gücüne Katılımını Sağlamak

40 kadın kursiyerin katıldığı

40 kadın kursiyerin katıldığı “Ağ Örücülüğü Kursu” sona erdi

Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kızılay Toplum Merkezi, bölgemiz deniz ve iç sular açısından zengin kaynaklara sahip olmasına rağmen, balıkçılık sektörünün istihdam bakımından kadınların dahil olmadığı bir sektör olduğunu belirterek, kadınların iş gücüne katılımını sağlamak amacıyla işbirliği halinde Samandağ İlçesinde ‘Ağ Örücülüğü Kursu’nu hayata geçirdi.
19 gün süren, amacına ulaşan, oldukça faydalı olduğu belirtilen kursun kapanışına; Samandağ İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, Türk Kızılayı Hatay Toplum Merkezi Yöneticisi Onur Karataş, Samandağ Tarım ve Orman İlçe Müdürü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü katılım sağladı.
19 gün süren eğitim, teorik kısım olan ağ malzemelerinin tanımı, ne amaçla kullanıldığı ve pratik kısım olan ağ örme, onarım-bakım işlemleri olarak iki aşamadan oluştu. Ağ Örücülüğü Kursu’nun tamamlanmasıyla beraber, 40 kadın kursiyere katılım belgeleri dağıtıldı. Kadınların, açılan bu kurs sayesinde ağ örme konusunda bilgi ve becerilerini geliştirerek hem bölge ekonomisine hem de ev ekonomisine katkı sağlayacağı ifade edildi. -Mehmet ÖZGÜN-