Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amanos dağları milli park olsun

CHP Hatay Milletvekili Suzan

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, barındırdığı ağaç türlerinin yayılışı, içerisinde zengin bitki ve yaban hayvan topluluğuna sahip oluşu ile nadir ve eşsiz bir orman ekosistemine sahip olan Amanos Dağları’nın yangın, madencilik faaliyetleri ve taş ocakları ile zarar gördüğünü belirterek; Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Gaziantep illeri sınırları içerinde olan ve 372.779 hektarlık alana yayılmış olan Amanos Dağları’nın Milli Park olarak ilan edilmesi için kanun teklifi verdi.
CHP’li Şahin, önergesinde şunları kaydetti:
‘‘Hatay halkı ve sivil toplum kuruluşları, bölgenin korunması için çeşitli etkinlikler düzenlemekte, ama nafile… Amanosları kurtarmak ve bölgeye ekonomik olarak katkı sağlaması adına yapılacak ilk şey, bu bölgeyi milli park olarak ilan etmektir. Bu nedenle vermiş olduğum kanun teklifine iktidar, muhalefet, tüm Hatay Milletvekillerinin, Hatay’ın doğası ve halkı için destek vermesini Hatay halkı adına talep ediyorum.
Doğa ve çevre, siyaset üstü bir konudur. Orman yangınlarında olduğu gibi, 83 milyon, birlik içinde hareket etmelidir. Amanos Dağları, milli park olunca kurtulacak.”
Milletvekili Suzan Şahin, Meclis Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifi ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Gaziantep illeri sınırlar içerinde olan ve 372.779 hektarlık alana yayılmış olan Amanos Dağları’nın Milli Park olarak ilan edilmesini istedi. -Duygu Ertaş-