Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amik, sular altında!

Milletvekili Tokdemir, Ova’yı traktörle

Milletvekili Tokdemir, Ova’yı traktörle gezebildi…

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, incelemelerde bulunmak üzere gittiği Amik Ovası’nda ancak traktör üzerinde yöreyi gezebildi.
Amik Ovası’nda incelemelerde bulunan Milletvekili İsmet Tokdemir’in değerlendirmesi şöyle:
“Hatay’da etkili olan yoğun yağış, Tahtaköprü Barajı’nda su seviyesinin yükselmesine neden oldu. Yoğun yağış ve baraj kapaklarının açılmasıyla, Amik Ovamız sular altında kaldı, tarım arazilerini ve evleri su bastı. Daha önce TBMM gündemine de taşıyarak afet kapsamına alınması talep ettiğimiz bu hassas konuda, bölgemiz, halen afet bölgesi kapsamına alınmış değil.
Bu afetten önemli derecede etkilenen Reyhanlı’ya bağlı Karacanlık ve Kumtepe Mahallelerimizde, bir bölümü ekili, binlerce dekar tarım arazisi de sular altında kaldı. Muhtarlarımız, Mehmet Güvenç ve Hasan Kaçar ile bölgedeki durumu ancak traktör vasıtasıyla detaylı inceleyebildik. Yetkililerimizle iletişime geçerek, durumun ve mağduriyetin ehemmiyetini bildirerek, acilen önlem alınmasını talep ettik.
Hemşehrilerimizin ve çiftçimizin her sorunu kendi sorunumuzdur. Elimizden geleni yapmak boynumuzun borcudur.” -Cemil Yıldız-