Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amik’te hasat dönemi

İlimiz Amik Ovası’nda 2017

İlimiz Amik Ovası’nda 2017 yılının buğday hasadı hızlı biçimde sürüyor. Hasadın, şeker bayramına kadar tamamlanması bekleniyor. Bu arada, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Andiç ve Antakya İlçe Müdürlüğü teknik elemanları, hafta içinde Amik Ovası’na gitti, buğday tarlalarındaki hasat çalışmalarını yerinde gözlemledi. Buğday hasadını yerinde inceledikten sonra bir değerlendirme yapan İl Müdürü Mehmet Andiç, şunları söyledi:
“Bu yıl, kış ve bahar yağışlarının bolluğu rekolteye olumlu yansıdı. Üreticinin yüzünün güldü. Her ne kadar son yağışlar bazı tarlalarda zarara yol açmış olsa da, ortalama rekolteye baktığımızda bu sezon çok iyi bir verim alınacak. Üreticilerimize bol ve bereketli bir yıl diliyorum.”
Biçerdöver sahiplerine teknik bilgiler veren İlçe Müdürlüğü teknik elemanları; biçerdöver operatörlerinin mutlaka operatör yetiştirme kursuna katılma belgesinin bulunmasını, yangın söndürücü ve ilkyardım çantası bulundurmalarını, kısa zamanda fazla alan biçmek için hız yapmamalarını, ilan edilen dane kayıp oranlarının üstüne çıkılmadan biçim yapmaları konusunda uyarıda bulundular. Ayrıca anız yakmanın yasak olduğunu ve zararları konusunda çiftçilere ek bilgiler verildi. -Mehmet Özgün-