Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Anaokulu ve İlkokul Öğrencisi 20 Çocuğa Burs

Bahçeşehir Koleji Hatay tarafından

Bahçeşehir Koleji Hatay tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, Türkiye’nin her yerinden kabul edilen ve 1 Temmuz’da başlayan SEY Vakfı Gelecek Bursu başvuruları, 30 Temmuz’a kadar seyvakfi.org internet sitesi üzerinden yapılabilecek.

52 yıldır eğitim alanında faaliyet gösteren Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının kurucuları, Semra & Enver Yücel adına kurulan SEY Vakfı, ilk faaliyetini gerçekleştirmeye başladı. Vakıf, ailesi asgari ücretle geçimini sağlayan, anaokulu ve ilkokul öğrencisi 20 çocuğa tam eğitim bursu verecek. Bahçeşehir Koleji Hatay tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, burs kazanan öğrencinin ailesi, Vakıfla birlikte bir okul belirleyecek. Vakıf, o okulun tüm eğitim ücretlerini ve eğitime bağlı yemek, kıyafet, kitap, servis gibi tüm yan giderlerini karşılayacak.
Bursa başvurmanın temel koşulu, öğrencinin ailesinin geçimini asgari ücretle sağlaması.
-BAŞVURU-
Türkiye’nin her yerinden kabul edilen ve 1 Temmuz’da başlayan SEY Vakfı Gelecek Bursu başvuruları, 30 Temmuz’a kadar seyvakfi.org internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Başvurular, öğrencinin ailesinin ekonomik şartlarına göre, Vakıf Burs Komitesi tarafından değerlendirilecek.
SEY Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, bursu, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla vereceklerini söylerken, Vakıf Başkan Vekili Begüm Yücel Çabakçor, bursu özellikle küçük yaş grubuna sağlamalarının nedenini şöyle aktardı:
“Öğrenci bursları, genellikle üniversite kademesinde veriliyor. Halbuki araştırmalar gösteriyor ki, bir ülkede eğer ana sınıfına, ilkokula 1 Dolar yatırım yapılıyorsa, o 1 Dolar o ülkeye, 7 Dolar olarak geri dönüyor, 7 katı bir getiri, kazanç sağlıyor. Bu bakımdan, bursun bu yaş grubundaki çocuklara verilmesini çok önemsiyoruz.”  Tamer Yazar