Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antakya Künefesi Avrupa yolunda…

Türk Patent ve Marka

Türk Patent ve Marka Kurumu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın denetimindeki ‘Coğrafi İşaretler’ portalı  üzerinden verilen ‘Avrupa sürecindeki başvurular’ arasındayız.

Avrupa Komisyonu tarafından incelenerek tescil edilmiş coğrafi işaretler ile inceleme aşamasındaki başvurular, DOOR veri tabanında yer alır. Avrupa Komisyonu’nun söz konusu veri tabanına ( http://ec.europa.eu/agriculture/quality/door/list.html ) bakıldığında ise Türkiye’den birçok ürün yanı sıra, Antakya Künefesi de listededir.
Avrupa Birliği (AB) kapsamında başvurusu yapılan yöresel ürünlerden biri olarak listede yer alan Antakya Künefesi, AB kapsamında başvuru işlemleri devam eden coğrafi işaretler arasında yer alırken, Türk Patent ve Marka Kurumu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın denetimindeki ‘Coğrafi İşaretler’ portalınde yer almamasıyla dikkat çekiyor.
Hali hazırda AB nezdinde Türkiye adına 3 coğrafi işaret tescilli olup, 14 başvurunun işlemleri ise devam ediyor. AB’de tescilli coğrafi işaretlerimiz; Antep Baklavası, Aydın İnciri ve Malatya Kayısısı olarak sıralanırken, AB’de başvuru işlemleri devam eden coğrafi işaretlerimiz ise Milas Zeytinyağı, Afyon Sucuğu, Afyon Pastırması, İnegöl Köfte, Aydın Kestanesi, Edremit Yeşil Çizik Zeytini, Bayramiç Beyazı, Kayseri Pastırması, Kayseri Sucuğu, Kayseri Mantısı, Antep Fıstığı, Antep Lahmacunu, Taşköprü Sarımsağı ve Giresun Tombul Fındığı olarak listeleniyor. -Tamer Yazar-