Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antakya’da, Reyhanlı’daki mezar saldırılarına protesto:

Cihatçı örgüt tehdidi Geçtiğimiz

Cihatçı örgüt tehdidi

Geçtiğimiz hafta sonunda 4 gün önce Reyhanlı Yenimahalle mezarlığına yönelik, mezar taşlarının kırılması ve tehdit içerikli mesajların yazılması olayı Antakya’da gerçekleşen bir eylemle protesto edildi. Yürüyüşe katılanlar; eylemin Hatay halkını tehdit amacı taşıdığını öne sürdü.
Halk Meclisleri’nin çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce Antakyalı, mezarlığa saldırıyı sloganlarla protesto etti.
Cuma günü gerçekleşen eylemde yapılan açıklamada:
“Siyasal iktidar, Hatay halkları üzerinde git gide büyüyen ve büyük bir tehdit haline gelen bu katliamcı cihatçı çetelerin varlığını ortadan kaldırtmak yerine üzerlerini örtmektedir. Siyasal iktidar, bu meseleyi halen Ortadoğu’daki savaş çerçevesinde stratejik/taktiksel hesaplarının bir parçası olarak görmektedir” görüşü savunuldu.
Cuma günü Antakya’da gerçekleşen protesto eyleminde konuşan sözcü Hasan Özgün’ün mesaj ve açıklamaları özetle şöyle:
“İdlip ve Suriye genelindeki duruma bağlı olarak, cihatçı, Vahhabi, Selefi terör örgütleri, Hatay halkları üzerinde tehdit olmaya devam ediyor. Mezarlara saldıranlar, mezarlara ‘Biz İslam devletiyiz, yakında geleceğiz’ yazarak kayıplara karıştılar.
Hatırlanacağı gibi ‘Alevilerin kökünü kazıyacağız’ tehdidiyle nam salmış bir cihatçı çete lideri, Haziran ayındaki bir çatışmada yaralanınca Reyhanlı’ya getirilmiş, burada ölünce de cenazesi büyük bir cihatçı şovla Suriye’ye götürülmüştü. Yine bir hafta önce yine Reyhanlı’da mühimmat deposu patlamıştı.
Siyasal iktidarın katliamcı çetelerin önünü açan politikalara derhal son vermesi gerekmektedir.
Bizler Halk Meclisleri/Savaşa Karşı Yaşam Hakkı Meclisi olarak, tıpkı eğit-donat projesine karşı durduğumuz ve kamuoyunu bu projeye karşı bilinçlendirdiğimiz
gibi bu tehdidin de farkındayız ve halkın yaşam hakkını bu tehdide karşı savunmaya devam edeceğiz.” -Cemil Yıldız-