Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antakya’nın yeni gözdesi… 2021 Turizmine can katacak

1927 yılında Fransız Mimar

1927 yılında Fransız Mimar Leon Benju tarafından Köprübaşı olarak anılan meydanda inşa edilen, Hatay Devleti’nin bir zamanlar Meclis Binası olan yapıda devam eden çalışmalar, 2021 bahar ya da yaz aylarında kapılarını aralamak için gün sayıyor.

Etrafını çeviren ahşap duvarın üzerine eklenen eski Antakya’nın siyah-beyaz fotoğrafları ile dikkat çeken, Meclis Binası ve Adalı Konağı, 2021 yazını bekliyor.
Meraklı gözlerin yanı başından geçtiği yapılara dair verilen bilgiye göre, Kültür-Sanat Merkezi haline getirilecek 450 kişilik Meclis binasının üst kısmı, kütüphane olarak değerlendirilecek. Meclis binasının bitişiğindeki Adalı Konağı ise Mutfak Sanatları Merkezi ve Akademisi olarak hizmet verecek. Bu sayede yerli ve yabancı turistler, hem tarihi Meclis binasında kültürel faaliyetlere katılabilecek, hem de yanı başındaki Mutfak Sanatları Merkezi’nde kentin yöresel lezzetlerini Asi Nehri manzarasıyla tadabilecek.
-MEKAN SIKINTISI-
Kent merkezinde, Gastronomi kimliğini sunan yerlerin azlığına işaret eden ve bu anlamda yapılan çalışmanın önemli olduğunu söyleyen Hatay Valisi Rahmi Doğan, “İnsanlar, hafta sonları, özellikle yöresel lezzetleri tadabilmek anlamanda Hatay’a geliyorlar. Bu lezzetleri sunarken, açıkçası biz biraz zorlanıyoruz. Yeterli mekanlarımız yoktu. Bu yapıların tamamlanmasıyla birlikte, Hatay’ın çok büyük bir ihtiyacı da karşılanmış olacak. Hafta sonu gelen misafirlerimiz buradan faydalanacak ve memnun olacaklar diye düşünüyorum” demiş, Doğan, restorasyon çalışmalarının gelecek yıl Şubat ayında tamamlanmasının planlandığını duyurmuştu.
-YAZ DÖNEMİ-
Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği Hatay Gastronomi Evi’nin üstlendiği misyona katkı vermesi beklenen yapının, 2021 turizmine de hareketlilik katması bekleniyor. Yapılan restorasyon çalışmalarının yoğunluğu ve devam eden pandemi süreci nedeniyle, iki yapının da 2021 bahar ya da yaz döneminde hizmete girmesi bekleniyor. Şubat beklentisinin de bu anlamda revize edilmesi bekleniyor. Tamer Yazar