Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aşı yok!

Hatay Devlet Hastanesi’nden dün

Hatay Devlet Hastanesi’nden dün için randevu verilen 55 yaş üzeri 700 kişi saatlerce bekledi. Ancak sadece 200 kişiye aşı yapılabildi, 500 kişi aşı olamadan evlerine döndü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, kovid-19 aşılama programında 55 yaş üzerine geçildiğini duyurmasının ardından, bu yaştaki vatandaşlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu almaya başladı.
Bakan Koca’nın akşam saatlerinde yaptığı duyurunun ardından, e-Nabız uygulaması yoğun ilgi gördü. e-Nabız uygulaması, aşırı yoğunluk nedeniyle bir süre erişime kapandı, sonra tekrar açıldı.
Vatandaşlar, Pazartesi akşamından itibaren, dün gün boyu, geceli-gündüzlü randevu almaya çalıştı. Antakya’da randevu alanlar, dün Hatay Devlet Hastanesi kapısı önünde toplandı, ancak içeriye giremedi. Görevliler, aşı için gelenleri içeri almayınca, aşı olmak isteyen 55 yaş üzeri vatandaşlar kapı önünde birikti, büyük bir kalabalık oluştu. Tabi mesafe kriteri de havada kaldı.
Sonuçta, saatlerce Devlet Hastanesi kapısı önünde bekletilen randevulu 700 kişiden 200 kişiye aşı yapılabilirken, 500 kişi ise “Aşı kalmadı” denildiğinden, evlerine dönmek zorunda kaldı. -Cemil Yıldız-