Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atay’dan Sanat Emekçilerine

Soru Önergeli Destek TİP

Soru Önergeli Destek

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi’nden sarı zarfla işten çıkarılan sanat emekçilerinin durumunu TBMM’ye taşıdı.

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un cevaplaması istemiyle, sanat emekçilerine dönük son dönem yaşanan işten çıkarmaları gündeme taşıdı. Konuya ilişkin bilgilendirmesinde, “Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi’nde çalışan 150 sanat emekçisi, görevlerini yaptıkları sırada, hatta bir kısmı kuliste sahneye çıkmaya hazırlandığı anda, ellerine tutuşturulan sarı zarflarla 2020 yılının ilk günlerinde işlerinden çıkarılmışlardır” diyen Atay, başrol oyuncularından terziye kadar birçok sanat emekçisinin sözleşmesine son verilmesine dair gelişmeye dair şu soruları Bakan Ersoy’a yöneltti:
“Sanat emekçileri, sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslar kapsamında Bakanlık personeli olarak çalışacakları sözü verilmesine rağmen, hangi gerekçeyle işten çıkarılmışlardır? Temsilleri devam eden oyunlarda oynadıkları halde, işten çıkarmaların yaratacağı zararla ilgili nasıl bir çalışma yapılmıştır? Oyunların oynamamasına gerekçe gösterilen teknik nedenler nelerdir? Sanatçılara güvenlik soruşturması yapılmasının ve ‘uygun görülmemelerinin’ gerekçeleri nelerdir? Uzun yıllardır kurum çalışanı olan oyuncuların güvenlik soruşturmasından geçemiyor oluşu nasıl açıklanmaktadır? Ülkemizde açlık, yoksulluk, işsizlik nedeniyle umudunu, yaşama isteğini kaybeden ailelerin, anne babaların, üniversite öğrencilerinin intihar haberleri eksilmezken, böyle bir kararın yaratacağı olası sonuçlar hesaplanmış mıdır?” -Tamer Yazar-