Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ATHİB ‘Gezici Tırı’ 5 Nisan’da Hatay’da

Yeni fikirleri ve yaratıcı

Yeni fikirleri ve yaratıcı gençleri sektör içine almayı hedefleyen, Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) 6. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nın rotasında Hatay MKÜ de var.

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından dokuma kumaş alanında düzenlenen, yaratıcı ve yenilikçi tasarımlarıyla genç tasarımcıların desteklendiği bir yarışma olan ATHİB 6. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışma’sının Üniversite Tanıtım Gezi ve Seminerleri başlıyor! Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi de 2012 yılından beri düzenlenen bu önemli organizasyonun rotası üzerinde.
AMACI-
Akdeniz Tekstil Hammaddeleri İhracatçılar Birliği (ATHIB) tarafından düzenlenen yarışmanın amacı; tasarımcı adaylarına özgün tasarımlarla kendilerini ifade etme şansı vererek, genç tasarımcıları, bilgi ve beceriyi ürüne dönüştürecekleri tasarım ve üretim içeren öğrenme süreçlerinde, sektörle buluşturmak.
-TARİHLER-
Bu sakpsamda, Gezici Sergi Tırı, üniversite tanıtım gezileri ve seminerleri kapsamında; 27 Mart’ta Dokuz Eylül Üniversitesi, 28 Mart’ta Yeditepe Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi, 29 Mart’ta Eskişehir Anadolu Üniversitesi, 30 Mart Gazi Üniversitesi, 31 Mart Kayseri Erciyes Üniversitesi, 3 Nisan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, 4 Nisan Gaziantep Üniversitesi, 5 Nisan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, 6 Nisan Mersin Üniversitesi ve 7 Nisan’da Çukurova Üniversitesi’ni ziyaret edecek ve yarışma hakkında bilgilendirme yapacak.
ÖLÇÜT NE OLACAK?
Yarışmaya katılacakların ‘değerlendirilmesinde’ kullanılacak ölçütler ise şöyle sıralanıyor:
-Yarışmacının geleceğe ilişkin tahminlerde bulunan fikir ve tasarımlarıyla farklı, özgün, yeni ve yaratıcı çözüm önerileri içeren temasını etkin bir şekilde ifade etme düzeyi…
-Dokuma kumaş tasarımlarının özgünlük, yaratıcılık ve yenilikçilik düzeyi…
-Dokuma kumaş tasarımlarının yaratıcı ve yenilikçi çözümlerle fark yaratma düzeyi…
-Endüstriyel olanaklarla üretilen ürünlerde kullanılan teknolojinin yaratıcılığı geliştirme ve destekleme düzeyi…
-Dokuma kumaş tasarımlarının yüksek talep görecek ürünler olma düzeyi…
-BAŞVURU ZAMANI-
Program ve detaylı seminer yer ve saatleri hakkında, yarışma web sayfası olan www.dokumayarismasi.org ve sosyal medya kanallarından (www.facebook.com/athibdokumayarismasi)
bilgi alınabilecek. 6.ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nın son başvuru tarihi ise 14 Haziran 2017 olarak belirlendi.
-Tamer Yazar-