Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Video Haber

Ayakkabı emekçileri derneklerini kurdu …

Hedef; ayakkabı sektörünün canlandırılması

Ayakkabı Emekçiler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılışı, geçtiğimiz gün düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Dernek ile amacın ayakkabı sektörünü canlandırılması olduğuna vurgu yapıldı.
Ayakkabı Emekçileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin açılışına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş’ın yanı sıra Ayakkabıcılar Odası Başkanı Gökhan Oral, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Berber, HBB Dernekler Federasyon Başkanı Metin Daşçıoğlu, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ayakkabı Emekçileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abacıoğlu konuşmasında derneklerinin kuruluş sebebinin ayakkabı imalatına emek veren tüm çalışan arkadaşlarının iyi ve kötü günlerinde yanlarında olabilmek olduğunu bildirdi. Hedeflerinin Hatay ekonomisine büyük bir katkısı olan ayakkabıcılık sektörünün canlandırılması ve çalıştıkları ortamların daha sağlıklı hale getirilmesi gerektiğini dile getiren dernek başkanı Abacıoğlu, desteklerinden dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür etti.
Başkan Savaş, dernek açılışında yaptığı konuşmada şunlara değindi: “Bugün hayırlı bir iş için buradayız. Bizler hem Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak hem de şahsım olarak her zaman halkımızın ve emekçilerin yanındayız. Ayakkabı işiyle uğraşan kardeşlerimizin yardımlaşma ve dayanışma amacıyla kurdukları ve bu zanaate gönül vermiş kişilerin kader arkadaşlığı yapacağı emekçilerimizin derneği için buradayız. Ayakkabı sanayisinin Hatay’da ayakta durmasını sağlayan gecikmiş ama yerinde bir dernek, biz sonuna kadar destekliyoruz. Sivil Toplum Örgütü demek o şehrin ahengine uyum sağlamak üretime katkı sağlamak şehrin huzuruna katkı sağlaması demektir. Derneği hayırlı olmasını ve dernek içindeki tüm ailelerin birliğine bütünlüğüne ekonomilerine katkı sağlamasını temenni ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Dernek açılışı Kuran tilaveti ve okunan dualarının ardından yapıldı. Açılışa gelenlere mercimekli bulgur pilavı dağıtıldı.
Mehmet ÖZGÜN

DİĞER VİDEOLAR