Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Eşi Organizasyonu…

Ve Hamdi Alkan Rehberliği…

Ve Hamdi Alkan Rehberliği…

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi, Bizim Çocuklarımız Dayanışma Derneği Kurucu üyesi ve Başkan Yardımcısı Pervin Ersoy, ülke turizmine katkı sağlamak ve farklı yardımlaşma derneklerine destek olmak amacıyla başlattığı ‘Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz’ adlı Projesi kapsamında Hatay’a geldi.

Hükümet’in, turizm gelirleri konusunda hedeflediği noktalara ulaşma adına ciddi adımlar atılırken, bu adımlara katkı sunan isimlerden biri, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi, Bizim Çocuklarımız Dayanışma Derneği Kurucu üyesi ve Başkan Yardımcısı Pervin Ersoy oldu. Bu amaçla, ‘Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz’ adlı bir proje başlatan Pervin Ersoy, Seyahat Yazarı Saffet Emre Tonguç ve proje kapsamında ünlü birçok isimle beraber geçtiğimiz günlerde Hatay’a geldi, Antakya başta olmak üzere, tarihi ve turistik adreslere geziler organize etti. ‘Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz’ adlı Projenin Hatay rehberliğini üstlenen isim ise, bir Antakyalı, ünlü sanatçı Hamdi Alkan oldu.
-TÜM İLLER-
Konuya ilişkin açıklamasında, iç turizmi hareketlendirmek ve Türkiye’yi bilinmeyen yönleriyle tanıtmak amacıyla böyle bir proje başlattıklarını ifade eden Ersoy, projeyi yeni başlatmalarına rağmen büyük ilgi gördüğüne dikkati çekerek, şunları söylemişti:
“Hedefimiz, Türkiye’nin 81 ilini gezmek. Projeyi Ankara’da tamamlamayı düşünüyoruz. Bizim amacımız, iç turizme hareket getirmek. Gittiğimiz şehre dokunuyoruz, o dokunmayla beraber şehrin ivme kazanmasını sağlamaya çalışıyoruz.”
-KİMLER GELDİ?-
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un başlattığı “Her şehri ünlüsüyle geziyorum” projesi kapsamında Hatay’a, Sanatçı Hamdi Alkan rehberliğinde Şarkıcı Yonca Evcimik, Yazar ve Oyuncu İclal Aydın, Oyuncu Tolga Güleç ile Gökhan Keser geldi ve projeye destek verdi.
-HATAY NOTLARI-
Oldukça kalabalık bir grupla Hatay’a gelen ve Antakya’da Müze Otel’de konaklayan grup adına kısa notlar paylaşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, şunları dile getirdi:
“Bugün Hatay a geldik ve sevgili rehberimiz Burçak Altunay ile harika bilgiler eşliğinde şehri gezmeye başladık. Öncelikle Samandağ’a geçtik. Hızır A.S.’ın türbesini ziyaret ederek dualar ettik hep birlikte. Oradan, Titus Tüneli ve kaya mezarlarını gezdik. (Beşikli Mağara ) Ve oradan, Ermeni Köyü’ne (Vakıflı) uğradık. Ab-ı hayat suyundan hepimiz şifalandık ( ölümsüzlük suyu )… Bu arada, paylaşılamayan kaytaz böreği hepimize ilaç gibi geldi. Hatay’ın dokusu, kültürü, yöresel değerleri, güler yüzlü insanları derken, koskoca bir günü bitirdik. Tüm detayları, hepimiz, hikâyelerimizde sizlerle elimizden geldiğince paylaşmaya ve buraları size yansıtmaya çalışıyoruz.”
-MÜZE ZİYARETİ-
Antakya ziyaretleri kapsamında Arkeoloj Müzesi’ni gezdiklerini ifade eden Pervin Ersoy’un buraya dair notları ise şöyle:
“Hatay Arkeoloji Müzesindeydik, tüm gezimize katılan dostlarımızla birlikte. Kem Göz mozaiğinin önünde poz verdik ve ardından, tüm müzeyi, hem Müze Müdürümüz Sayın Nalan Yastı ve hem de Hatay Kültür Müdürümüz Hüsnü Işıkgör ile gezdik. Sevgili Saffet Emre Tonguç da bize yine harika rehberlik etti. Hatay’a yolunuz düşerse ve tarihten, kültürden keyif alıyorsanız, Hatay Arkeoloji Müzesi sizi bekliyor. İnanın, çok mutlu ayrılacaksınız. Hikayelerimde çok geniş yer verdim, vermeye de devam edeceğim. Hatay, ‘anlatılmaz, yaşanır’ tadında şehirlerimizden. Harika anılarla döndük.”
-TEŞEKKÜR-
Projenin Hatay ayağında kendilerine eşlik eden Sanatçı Hamdi Alkan’a ayrıca teşekkür eden Ersoy, şöyle devam etti:
“Gerçekten; şehrine bu kadar düşkün, Hatay için kendisini gönüllü rehber kılan ve projemize müthiş destek veren sevgili Hamdi Alkan’a teşekkür ediyorum. Tüm Hatay seyahatimiz boyunca, bir aile gibi herkesle inanılmaz içtenlikle ve samimiyetle ilgilendi. Şehrin kendine has özel yemeklerini, bize, eşi ile dışarıdan getirtip ikramlarda bulundu ve bu sefer, belki de ilk kez bir sanatçı turu bizden devir aldı. Her şehri ünlüsüyle geziyoruz sloganı tam anlamıyla gerçek oldu. İyi ki varsınız Hamdi Alkan ve Selen Görgüzel Alkan. Sayenizde, yüzümüzde tebessüm eksik olmadı.”
-TARTIŞMA-
81 İl’i kapsayan projenin hayata geçmesi sürecinde, proje maliyeti oldukça tartışılmış, bütçe ise merak konusu olmuştu. Buna dair açıklama ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Özel Kalemi’nden gelmişti.
“Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un eşi, ‘Bizim Çocuklarımız Dayanışma Derneği’ kurucu üyesi ve Başkan Yardımcısı Sayın Pervin Ersoy’un, ülke turizmine katkı sağlamak ve yardımlaşma derneklerine destek olmak amacıyla başlatmış olduğu ‘Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz’ Projesi, yerel turizmi canlandırma ve Türkiye’yi farklı yönleriyle tanıtma hedeflerini de takip ederek, başarıyla sürmektedir. ‘Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz’, Sacred7 Travel paydaşlığında yürütülen bir sosyal sorumluluk projesidir ve proje kapsamında yapılan harcamalar için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan herhangi bir ödenek ayrılmamış olup, projenin tüm masrafları, Sayın Pervin Ersoy tarafından karşılanmaktadır.”
-SİREN ERTAN-
Proje kapsamında Hatay’a gelen kalabalık grup içinde yer alan isimlerden biri de Modacı Siren Ertan oldu. Instagram hesabı üzerinden Hatay’a dair paylaşımlar yapan Ertan’ın Müze Otel kapsamındaki gözlemleri ise şöyle:
“Aslında nasıl özetleyebileceğimi bilemedim. Görmek, yaşamak lazım! 17 bin metrekarelik alana sahip otelin inşaat çalışmaları sırasında, tarihi esere rastlanıyor. Tabi yer sahipleri, hemen yetkililere haber veriyor ve ‘ne gerekiyorsa yapmaya hazırız’ diyorlar. Tamamı Türk Mimar, Arkeolog ve Restoratörlerden oluşan ekip tarafından gerçekleştirilen arkeolojik kazılarda, Helenistik dönemden İslami döneme kadar birbirini izleyen 5 kültür katmanı ve günümüze kadar gelen 13 farklı medeniyete ait 30.000 esere ulaşılıyor. İnşaat süresi tam 9 yıl sürüyor. Otel için ilk önce 30 milyon dolar yatırım bütçesi açıklanmış. Ancak tarihi eser kalıntılarının bulunması, bunların en iyi şekilde gün yüzüne çıkarılıp sergilenmesi için, aile varını yoğunu ortaya koymuş ve 85-90.000’i kazı alanı olmak üzere, bugüne kadar 122 milyon dolar harcamış. Tam delilik 🙂 Hatta başta 400 olarak planlanan oda sayısını bile, kazılarda tarihi eser fışkırınca, 200’e indiriyorlar. Yapının Mimarı Emre Erolat, sunumunda anlattı, her çıkan eserle yaptıkları değişiklikleri ve 66 sütunda nasıl bir emek olduğunu…
Sevgili Necmi ve Sabiha Asfuroğlu ile tanışmaktan çok mutlu oldum. Onlardaki sabrı, yurt aşkını, hayatlarını değiştirecek derece fedakarlıkları görmek, ülkemiz, değerleri ve sanat konularında sohbet etmek çok güzel ve özeldi benim için.
Müze ve sergi alanını gezmek, yaşamak için otelde konaklamanız da gerekmiyor. Halka açık ve dolup taşıyor çok şükür. Yabancılar geliyor, koşarak, bu eşsiz yapıyı görmek için.” -Tamer Yazar-