Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balık Ölümleri TBMM’de…

Soru Bakan Kurum’a! Samandağ’da

Soru Bakan Kurum’a!

Samandağ’da yaşananları Meclis’e taşıyan Tülay Hatimoğulları Oruç’un sorusu oldukça net… “Kıyıya vuran ölü balıklar, konu öğrenildikten hemen sonra ilgili ekiplerce neden bölgeden kaldırılmamıştır?”

Hatay’ın Samandağ ilçesindeki Asi Nehri ile Akdeniz’in buluştuğu noktada yaşanan balık ölümleri TBMM gündeminde. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması talebiyle Meclis Başkanlığı’na bir Önerge veren, Hatay siyasetinin bilinen isimlerinden, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, on binlerce kefal cinsi balığın telef olması ile sonuçlanan olayın her yıl tekrar etmesinin dikkat çekici olduğunu ifade ederken, şu soruları sordu:
“Balıkçılara ve çevre sakinlerine göre bölgede her yıl yaşanan balık ölümlerinin nedeni nedir? Bu yıl balık ölüm sayısının on binleri bulmasının nedeni nedir? Olayın meydana geldiği Asi Nehri Boğazı’na zehirli atıkların atıldığı iddiası doğru mudur? Evsel ve sanayi atıkları denize mi boşaltılmaktadır? Çevre ve Şehircilik Hatay İl Müdürlüğü yetkililerine göre, ‘Kurum yetkilileri, balık ölümleri ihbarı üzerine çevrede uzman ekiplerle inceleme başlatıp vatandaşlarla görüşmüş, ilk belirlemelere göre balık ölümlerine fabrika atığı ya da herhangi bir zehirli atığın neden olmadığını iletmiştir…’ Ancak kesin sonuç Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce sudan alınan numunenin incelenmesi sonrası ortaya çıkacakken, herhangi bir zehirli atığın olmadığını söylemek gıda güvenliği açısından doğru mudur? Kıyıya vuran ölü balıklar, konu öğrenildikten hemen sonra ilgili ekiplerce neden bölgeden kaldırılmamıştır?” -Tamer Yazar-