Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Baro müdahil

Antakya’da, kendisine çarpan motosikletli

Antakya’da, kendisine çarpan motosikletli tarafından sokak ortasında darp edilen Gülperi K. adlı kadınla ilgili dava başladı.

Antakya’da, geçtiğimiz aylarda kendisine çarpan motosikletin sürücüsünün şiddetine maruz kalan Gülperi K. davasının ilk duruşması görüldü. Hatay Barosu Kadın Komisyonu, davaya müdahil olma talebinde bulundu.
Hatay’ın Antakya ilçesinde kendisine çarpan motosiklet sürücüsü tarafından darp edilen 8 aylık hamile Gülperi K., darp edilmesinden sonra hem kendisi hem de karnında taşıdığı çocuğu hayati tehlike atlatmıştı.
Antakya’da geçtiğimiz aylarda meydana gelen trafik kazası sonrası şiddete uğrayan 8 aylık hamile G.K. adlı kadının o dönemde anlattıkları şöyle:
“Ben o anda gidip müdahale etmek istedim, amcaya vuracaktı, kaskı hazırlamıştı zaten. Yani, bir beyefendi sandım, karşımdakini insan evladı sandım. İnsan evladı değilmiş meğerse. Babasıyla o anda tartışıyorlardı, babası da oradaydı. Ben babasının kucağına düştüğümü çok iyi hatırlıyorum. Beyefendi beni yere bıraktı. Hani bir şey yapamadım o anda. Amcaya daha sonra döndü, köpek saldırdı, ayağımızdan ısırmak istedi. Ama orada bir müdahale yoktu. İnsanlar izliyordu sadece bizi. Kameraya çekiyorlardı, izleniyorduk. Dayak yedik, oturduk yani. İnanın ki köpekten korktular. Köpekten korkarak, amcanın ve benim bu hale gelmemizi sağladılar. Sağ olsun o karşıdan gelen askerimiz müdahale etti. Eğer o olmasaydı amca ölmüştü zaten. Motorla üzerinden geçecekti amcanın.”
İlk duruşması bu hafta görüşülen davaya Hatay Barosu Kadın Avukatları müdahil olmak üzere başvuruda bulundu. Mahkeme, başvuruyla ilgili henüz karar vermedi. -Cemil Yıldız-