Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Video Haber

Başkan Savaş Alman Heyeti Ağırladı

Bölge Barışının Korunmasında AB Destek Olmalı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz ve beraberindeki heyeti konuk etti.
Türkiye’de severek yaşadığını ve Türk misafirperverliğine hayran olduğunu ifade eden Schulz, “Temmuz ayının ortasından itibaren buradayız. Burada severek yaşıyoruz ve şu anda Hatay’da olmaktan çok mutluyum. Buranın tarihi önemini çok iyi biliyorum” dedi.
Hatay’ın semavi dinlerin yerleştiği ilk yer olduğunu ifade eden Savaş, “Burası sırasıyla Musevilerin, Hristiyanların ve Müslümanların yaşadığı ortak yerdir. Aynı zamanda Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın kesiştiği ticaretin merkezi olmuştur” diyerek Hatay’ın tarihi, stratejik ve jeopolitik önemine vurgu yaptı.
Üç gün önce Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer Landrut’u ağırladıklarını söyleyen Başkan Savaş, “Suriye’deki barış konusunda fazlasıyla desteğe ihtiyacımız var. Almanya’nın lokomotif olduğu AB, buradaki Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı yerlerde altyapı ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi konusunda bize yardımcı oldu. Tüm bunlar için çok teşekkür ederim. Bölgedeki barışın korunması ve güvenliğin sağlanması için AB’nin destek olmasını istiyoruz” dedi.
Büyükelçi Schulz, Suriye için siyasi çözüme ulaşılması konusunda Almanya olarak uzun yıllardır çaba sarf ettiklerini ifade etti. Schulz, Almanya’nın özellikle Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu’nda üye olarak yer aldığı 2019 ve 2020 yıllarında bu konu ile ilgili ciddi çalışma yürüttüklerini sözlerine ekledi.
Başkan Savaş, ziyaretin sonunda konuklarına Hatay’a özgü hediyeler takdim etti. Mehmet ÖZGÜN

DİĞER VİDEOLAR