Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Video Haber

Başkan Savaş İskenderun’da basın mensuplarıyla bir araya geldi

Hatay’ın marka değerini üst seviyeye çıkaracağız

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, EXPO 2021 organizasyonu ve Hatay’ın Gastronomi Şehri olması hakkında kentin tanıtımını yapmak amacıyla İskenderun’da basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Gerçekleştirilen basın toplantısına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra, HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, HBB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Bozkurt, HBB Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi, Bölge Koordinatörü A. Serhat Beydilli ve HBB 3.Bölge Zabıta Müdürü Mehmet Kaplan katılım gösterdi.
Expo 2021 hazırlıklarının yanı sıra Gastronomi Şehri hakkında kentin tanıtımı adına yapılan çalışmaları İskenderun’da basın mensuplarıyla paylaşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Hatay UNESCO tarafından Gastronomi alanında ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na dâhil edilmesi bizim için büyük bir gurur kaynağı. EXPO 2021’in Hatay’da gerçekleştirilmesi ve Gastronomi şehri olarak anılmamız kentimizin marka değerini yükseltecektir. Hatay üç büyük medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu medeniyetlerin izleri mutfağına da yansımıştır. EXPO ve gastronomiyi 9 ay arayla tek başına alan bir iliz. EXPO’yu en iyi bir şekilde yaparak Hatay’ın değerlerini, tanınabirliğini ve marka değerini en üst seviyeye çıkarmak istiyoruz.
Bu nedenle gastronomiyi önemsiyor ve bu konuda olabildiğimiz kadar zenginliğimizi üst seviyede herkesle paylaşalım istiyoruz. Tabi bunları yaparken amacımız sadece reklam değil. Bu dalda Gastronomi turizmine yönelik kentimizdeki bütün departmanları alarma geçirip Hatay adına yapılacakları ortak akılla güçlü bir şekilde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Böylece Hatay tüm zenginliklerini ve tarihi dokusuyla dünyaya kapılarını açacak. Başarı elde edebilmek için bütün hemşehrilerimize görev düşmektedir. Bu toplantıların ilkini geçen ay Antakya’da Habib-i Neccar Sosyal Tesislerinde yaptık. İkincisini de İskenderun’da Home Cake Restaurant sahibi sayın Gülşen Sökmen’in ev sahipliğinde yapıyoruz” dedi.   -Mehmet ÖZGÜN-

DİĞER VİDEOLAR