Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayram Boyunca Sokağa Çıkma Yasağı

Küresel salgın tedbirleri kapsamında,

Küresel salgın tedbirleri kapsamında, kısıtlama 81 İl’de geçerli olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, küresel salgın tedbirleri kapsamında, önümüzdeki Ramazan Bayramı boyunca, 81 İl’in tamamında sokağa çıkma yasağının uygulanacağını bildirdi.
Erdoğan’ın konu ile ilgili açıklaması şöyle:
“Arife gününden bayramın son gününe kadar, 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde, 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. İnşallah, bayramdan sonra bu tür sınırlamalara ihtiyacımızın olmayacağı bir tabloyla karşılaşacağımıza inanıyorum. Bayramın birinci günü olan 24 Mayıs Pazar günü 14.00-20.00 saatleri arasında, 65 yaş üstü vatandaşlarımız yine sokağa çıkabilecek. Bu hafta Çarşamba ve Cuma günleri, gençlerimizle ilgili esnetme uygulaması yine devam edecektir. 15 ilimiz için geçerli olan şehirlerarası seyahat kısıtlaması ise 15 gün süreyle uzatılmıştır.”
Yeni eğitim-öğretim yılı Eylül’de başlayacak…
29 Mayıs günü Cuma Namazı ile camilerin ibadete açılacağını belirten Erdoğan’ın, okullarla ilgili açıklaması da şöyle:
“Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okulların eğitim-öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim-öğretim yılı önümüzdeki Eylül ayında başlayacaktır. Bakanlığımızın yaz aylarındaki kurs ve benzeri faaliyetleriyse kendi takviminde devam edecektir. Üniversitelerle ilgili duyuruyu YÖK zaten daha önce yapmıştı. Kreşler ve gündüz bakımevleri 15 Haziran’da faaliyete geçecektir” dedi. Mehmet ÖZGÜN