Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beklenen Karar Geldi Sektör de vatandaş da memnun

Antakya kent merkezinin, eski

Antakya kent merkezinin, eski kent noktasında yıkımı tamamlanan Vakıf İşhanı için alınan ‘kent meydanı olacak’ kararının ardından bir değerlendirme yapan Hatay Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Boyacı, “Hatay’da güzel şeyler olacak hissini bir defa daha hatırlattı” dedi.

Tartışmaların adresindeki Vakıf İşhanı alanının kent meydanı olarak düzenlenmesi için ön protokol imzalanırken, gelişme, sokaktaki vatandaş için de, turizm sektörünün dinamikleri için de memnuniyet yarattı. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait taşınmaz için şimdiki beklenti, herkesin gündemindeki yerin nasıl değerlendirileceği ve alana dair peyzajın ne şekilde yapılacağı yönünde.
-TARİHE UYGUN-
Bu konudaki sorulara ilk cevap, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Yapılan paylaşımda, “Mevcut alanı, şehrimizin tarihi ve kültürel yapısına uygun düzenleyerek kent meydanı yapacağız” ifadesine yer verilirken, görüşlerini sosyal medya hesabından aktaran Hatay Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Boyacı ise, “Sivil toplum kuruluşlarının, Antakya’nın aydınlarının ve Derneğimizin devamlı gündeme getirdiği Mehmet Şah Vakıf İşhanı yerinin yeşil alana dönüştürülmesi, gerçekten ‘Hatay’da güzel şeyler olacak’ hissini bir defa daha hatırlattı” dedi.
-HAYATİ ÖNEMDE-
Hatay turizmi için yapılması gerekenlere de işaret eden Hakan Boyacı, şunları dile getirdi:
“Hatay Turizm’i için; kent meydanları, yollar, information noktaları, karşılama merkezleri, yönlendirme levhaları, sokak aydınlatmaları, sokak güvenliği, umumi WC’ler, yeşil alanlar hayati öneme sahiptir.
Sayın Hatay Valimiz Rahmi Doğan’a, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş’a, Antakya Belediye Başkanı Sayın İzzettin Yılmaz’a, Hatay Milletvekillerine, Vakıf Genel Müdürlüğü’ne, Vakıf İşhanı’nın yerinin yeşil alana dönüştürülmesi sürecinde göstermiş oldukları işbirliği ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz.” Tamer Yazar