Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bekleyen Tırlar için Hataylı Vekil devrede

Hatay Ak Parti Milletvekili

Hatay Ak Parti Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Lübnan Milletvekili Mohamad Sleiman’ın yardım talebini yanıtsız bırakmadı.

Irak’ın İbrahim Halil Gümrük Kapısı’nda bekleyen ve Türkiye’den transit girip, Mersin’den Lübnan’a gitmek için Ankara’nın onayını bekleyen Tırlar için devreye giren isim, Hatay Ak Parti Milletvekili Hüseyin Şanverdi oldu.
Şanverdi, kendisini konuyla ilgili olarak arayan Lübnan Milletvekili Mohamad Sleiman’ın yardım talebini yanıtsız bırakmazken, konuyu hemen Dışişleri Bakanlığı’na ilettiğini, ardından tırların ve şoförlerinin Türkiye üzerinden transit geçişlerine izin verildiğini söyledi.
İzin talebinin olumlu yanıtlanmasının ardından, Lübnan Milletvekili Sleiman, Milletvekili Şanverdi’ye twitter hesabı üzerinden, “Türk Hükümetine, Lübnan’a giden Habur geçiş noktasında Irak-Türkiye sınırında kalan Lübnanlı sürücülerin sorununu çözmedeki işbirliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle Milletvekili arkadaşım Milletvekili Hüseyin Şanverdi ve Büyükelçi Hakan Çakıl’ın bu insani meselenin çözümündeki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.  Tamer Yazar