Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bıçak kemiğe dayandı

Bakan Albayrak, tehdit oluşturan

Bakan Albayrak, tehdit oluşturan son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelenin süreceğine vurgu yaptı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dörtyol ilçesinde Botaş-Dörtyol FSRU (Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi) Terminal Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’ye tehdit oluşturan son terörist etkisiz hale getirilene kadar bu mücadelenin devam edeceğini söyledi. Ülkenin istiklal ve istikbaline yönelen tehdit karşısında Türkiye’nin kimseden artık izin almak zorunda olmadığını söyleyen Bakan Albayrak, “Türkiye’nin bekasıysa sorun, artık kimse kusura bakmasın bıçak kemiğe dayandı” dedi.
Özellikle son 5 yılda yaşanan tüm süreçlerin, Türkiye’nin ne kadar büyük bir saldırı altında olduğunu açıkça ortaya koyduğunu belirten Albayrak, şöyle devam etti: “Son 5 yılda Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, saldırıları atlattıkça daha büyük sınamalarla karşı karşıya geliyor. İşte dün bu milleti FETÖ’nün hain darbe girişimiyle durduramayanlar, bugün sınırlarının dibine kurmaya kalktıkları terör koridorlarıyla sınırlamaya, sözde korkutmaya çalışıyorlar. Tüm saldırıları Allah’ın izniyle bertaraf ettik, ediyoruz ve bu saldırıları, bundan sonraki saldırıları da Allah’ın izniyle bertaraf edeceğiz. Bugün bu girişimleri, bu tuzakları kuranları, bu tuzaklarını Allah’ın izniyle başlarına geçireceğiz. Israrla hep vurguladık, bugün bir kere daha altını ben çizmek istiyorum; Türkiye’ye tehdit oluşturan son terörist etkisiz hale getirilene kadar bu mücadelemiz devam edecek. Terörün kökü kazılana kadar, nerede olursa olsun sınırımızın kenarında, dibinde oluşturulmaya çalışılan bu koridorlarının hepsinin kafasına, demir yumruğumuz tepelerine inecek.”
Albayrak, ülkenin istiklal ve istikbaline yönelen tehdit karşısında Türkiye’nin kimseden artık izin almak zorunda olmadığını vurgulayarak, “Türkiye’nin bekasıysa sorun, artık kimse kusura bakmasın bıçak kemiğe dayandı” dedi.
Terörle mücadelede en büyük sorumluluk Türkiye’nin …
Hatay’da olduklarını ve her gün füzelerin havan mermilerinin geldiğini aktaran Albayrak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “40 yıldır terörün her haliyle, terör örgütlerinin tüm versiyonlarıyla ve dünyada artık alfabe de harf kalmadı, terör örgütlerinin tamamıyla neredeyse savaşan bir Türkiye var, tabii terör örgütlerinin ötesiyle de savaşan bir ülke var, arkasındakilerle de savaşan bir ülke var. Tüm bu mücadeleyi tüm samimiyetimizle durmadan vermeye devam edeceğiz. Bugün terör örgütleri en büyük cesareti hiç kuşkusuz müttefik diye baktığımız bazı ülkelerin terör karşısındaki tutarsız politikalarından ikircikli ve riyakar tavırlarından alıyor. Bugün Batı terörle mücadelede hepimizin malumu sınıfta kalmıştır. Alenen teröristin sırtını sıvazlayanlar, onları cesaretlendiren ve Mecliste terörist paçavralarıyla şov yapmalarına müsaade edenler, Türkiye’ye artık kusura bakmasınlar akıl vermeye kalkmasın. Türkiye hiçbir ülkenin kendi iç siyasetine meze edilecek bir ülke değildir. Türkiye 65 yılı aşkın süredir NATO üyesi ve NATO’nun sınır ülkesidir. ”
Albayrak, bu anlamda yıllardır terörle mücadelede en büyük sorumluluğu alan ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini vurguladı.
DEAŞ ile mücadele kisvesi altında terör örgütlerine her türlü destek verilirken Türkiye’yle bırakın dayanışmayı empati bile gösterilmediğine işaret eden Albayrak, şunları söyledi:
“Ben geçen bilinçli bir şekilde bir mesaj attım. Amerika’nın sınırından, güney sınırından kilisede ibadet eden Hristiyan vatandaşlarına bir füze atılsa ve bu füze vesilesiyle ibadet eden o kilisideki insanları ölse ve o füzeler Amerika’nın müttefiki diye geçinen ülkeler tarafından bunu atanlara verilse 330 milyon Amerikan vatandaşı ne hissederdi? Basit bir empati, çok basit söylüyorum. Bir düşünün bakalım, kimse kusura bakmasın, ibadet ederken, camide ibadet halinde, en kutsal mekanda, ibadet esnasında bizim vatandaşlarımız öldürülürken, Fatma kızımız evinde, 17 yaşında, uyurken gelen füzelerle sivil vatandaşlarımız öldürülüyorsa, şehit ediliyorsa kimse kusura bakmasın. Onun için gittiğimiz her mekanda, 81 milyon, hangi ile gidersek gidelim Cumhurbaşkanımıza herkes diyor ki ‘Cumhurbaşkanımız bizi Afrin’e götür.’ Kimse kusura bakmasın, elimiz kolumuz bağlı oturmayı mı seçerdiniz, yoksa ‘Bıçak kemiğe dayandı’ diyerek teröristleri sınırlarınızdan defetmeyi mi, sınırların ötesinde durdurmayı mı? Türkiye’nin içinde bulunduğu seçenek çok açık ve net, budur. Türkiye’nin yaptığı, attığı adımlar tam olarak da budur.”
“Türkiye meşru müdafaa hakkını tüm bu noktalarda kullanarak vatandaşlarımızın huzur ve selameti için nasıl dün El Bab’daysa bugün Afrin’de. ” diyen Bakan Albayrak, şöyle devam etti: “Ne zaman gittik El Bab’a, ne zaman yaptık Fırat Kalkanı Harekatı’nı? İstanbul’un merkezinde ne oldu? Sivil vatandaşlarımız yıl başında sosyal bir mekanda eğlenirken Türk, yabancı bu saldırı noktasında ne oldu? Bir sürü insanımız, masum sivil, yerli yabancı insanımız maalesef şehit oldu, kimse kusura bakmasın. İşte yarın da Münbiç’te bütün bu manada bu coğrafyadaki terör bataklığını kurutana, oynanmak istenen bu oyunu bozana, ülkemizi ve bölgemizi bu beladan kurtarana kadar Allah’ın izniyle bu mücadeleye devam edeceğiz.”
Bugünkü sıkıtılar gelecek güzel günlerin müjdecisi
Milletin yaşanan süreçlerin fotoğraflarını çok net çektiğini belirten Albayrak, bunun sonucunda devletinin ve güvenlik güçlerinin arkasında bir dağ gibi durduğunu aktardı.
Bugün ziyarette bulunduğu mekanlarda Türk’ü de Kürt’ü de Arap’ı da olduğunu paylaşan Albayrak, vatandaşların tek vücut nasıl güçlü bir inançla bu mücadelede sağlam bir şekilde durduğuna bir kez daha şahit olduklarını iletti. Bakan Albayrak, zahmetsiz rahmet olmadığını belirterek, “Büyük bir doğumun sancılarını yaşıyoruz. Bu doğum öyle büyük bir doğum ki korkunun ecele faydası yok ya birileri ecel korkusunda birileri de büyük bir doğumun sancısında. Allah’ın izniyle bundan hiç korkumuz, endişemiz, şüphemiz yok. Bugün çektiğimiz sıkıntılar, Türkiye’nin yakın gelecekteki güzel ve aydınlık günlerinin en büyük müjdesi. Milletimiz cesareti ve Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğiyle inşallah çok daha güçlü, güzel, müreffeh günler yakında” değerlendirmesinde bulundu.
Tarih boyu her zaman adaletli, vicdanlı ve en önemlisi merhametli bir toplum olduklarını vurgulayan Albayrak, “İşte bundandır ki biraz daha sürebilir, vakit alabilir önemli değil ama biz bu operasyonla bir terörist bırakmayana kadar sonuna kadar bu mücadeleyi ortaya koyacağız. Güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna gerekirse 81 milyon yekvücut olarak kesin ama kesin kez izin vermeyeceğiz” diye konuştu. Albayrak, daha sonra Botaş-Dörtyol FSRU Terminali’nde çalışan işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Albayrak bu sırada, bir işçinin cep telefonuyla görüntülü konuştuğu ailesine selam verip telefonda bir süre sohbet etti. -AA-