Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bir Kadın İsterse Her Şeyi Yapar

Traktör kullanıyor, fidan dikiyor,

Traktör kullanıyor, fidan dikiyor, kuyu açıyor, hayvanlarla ilgileniyor, bu özverisiyle 5 çocuklu evlerini geçindiriyor ve şu mesajı veriyor…

Altınözü ilçesinde, çiftçilik yapan eşine yardım edebilmek için traktör kullanmayı öğrenen 5 çocuk annesi 41 yaşındaki kadın, yaklaşık 15 yıldır kendilerine ait arazide yürüttükleri tüm tarımsal faaliyetlerde aktif rol alıyor ve “Bir kadın isterse her şeyi yapar” mesajını veriyor.
Fatikli Mahallesi’nde yaşayan Muyeser Binicioğlu, çiftçilikle uğraşan eşi Kemal Binicioğlu’na zorlandığı işlerde yardım etmek için 15 yıl önce traktör kullanmayı öğrendi.
Traktörle bahçelerini ilaçlayan, tarla süren ve gübreleme gibi çeşitli işler yapan 5 çocuk annesi kadın, diğer tüm tarımsal faaliyetlerde de kocasına yardıma devam etti. Fidan dikimi ve kuyu kazma gibi işlere de el atan Muyeser Binicioğlu, sahip oldukları hayvanlarla da ilgileniyor. Binicioğlu, sabah erken kalkıp zeytin fidanlarının bakımını gerçekleştirdiğini, daha sonra tavukları yemlediğini ve ardından diğer işlerle ilgilendiğini söyledi.

Gören takdir ediyor …

Çiftçilik işlerinin yaz ve kış bitmediğini aktaran Binicioğlu, “Çiftçilik işlerinde eşime yardım etmek adına ben de taşın altına elimi koymak istedim. Onun da desteğiyle traktör sürmeyi öğrendim. Sonra tarla sürme ve çapa yapmayı öğrendim. Mahalleli ilk başlarda tuhaf karşılasa da sonra alıştı. Çevrede benden başka traktör kullanan kadın yok. Şimdi her gören takdir ediyor. Bunu, yüzüme karşı da söylüyorlar” dedi.
Çiftçilik yaparak 5 çocuklu evlerini geçindirdiklerini anlatan Binicioğlu, traktör işlerinin yanı sıra kazma ve kürekle gerçekleştirilen işleri de yaptığını dile getirdi.

4 tane kuyu açtı …

Kuyu açmada dahi çalıştığını anlatan Binicioğlu, şunları kaydetti: “Kazma, kürek ve kırıcı yardımıyla 11 metrelik kuyu açtım ve içine indim. O sırada su çıktı ve mutluluğumu anlatamam. Daha sonra şu an oturduğumuz evin etrafında ve diğer bahçelerde toplam 4 tane kuyu açtım. Bana ‘Neden bu kadar çok çalışıyorsun?’ diyenler de oluyor ama çalışmayı seviyorum. Çocuğuna, tavuğuna, hayvanına, bahçene bakacaksın, kısacası her şeye bakacaksın. Bir kadın isterse her şeyi yapar.”
Binicioğlu, şu an çiftçilikle ilgili tüm faaliyetleri yapabildiğini, takdir edildikçe çalışma azminin arttığını sözlerine ekledi.
Mehmet ÖZGÜN