Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bir Kişi Daha Eksilmeye Tahammülümüz Yok

Kadınlar alanlara çıktı ve

Kadınlar alanlara çıktı ve erkek şiddetini protesto etti

Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde alanlara çıkan kadınlar, erkek şiddetini protesto etti, “Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok” mesajını haykırdı.
Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü’nün çağrısıyla Köprübaşı’nda bir araya gelen Antakyalı kadınlar basın açıklaması yaptı. “Eşit ve Özgür Yaşamak İçin Alanlardayız” yazılı pankartının açıldığı açıklamada “Yaşasın Kadın Dayanışması”, “Şiddete Karşı Kadınlar Savunmaya”, “Eşit ve Özgür Yaşamak İstiyoruz”, “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” pankartları da taşındı. Yüzlerce kadının katıldığı açıklamaya geçtiğimiz yıl Ukrayna’da katledilen Buket Yıldız’ın annesi Canan Yıldız ve dijital şiddetle mücadele eden Gülay Mübarek de katıldı.
Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü adına açıklamayı yapan Burcu Özkaya, iktidarın politikaları sonucunda kadına yönelik şiddetin arttığını bildirdi, artarak devam eden kadına yönelik her türlü şiddete ve bu şiddeti besleyen zihniyet ve politikalara karşı, Emine Bulut’un “Ölmek İstemiyoruz!” haykırışıyla alanlarda olmaya devam edeceklerini dile getirdi.
Açıklama sonrası söz alan Gülay Mübarek, şiddetsiz bir hayatın dayanışmayla örülebileceğini söyledi. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen basın açıklaması, kadın dayanışmasını anlatan skeçler ve müzik dinletisiyle sona erdi. -Mehmet ÖZGÜN-