Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Birol Ertem Coştu

CHP’li Vekil Birol Ertem,

CHP’li Vekil Birol Ertem, seçim bölgesi Kırıkhan’da kalabalık önünde iktidara sordu: “Anayasa paketi işsizliği mi çözecek, ekonomiyi mi düzeltecek, terörü mü bitirecek, çiftçinin aldığı mazotun ya da gübrenin fiyatını mı düşürecek?”
CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, seçim bölgesi Kırıkhan’da Partisince düzenlenen referandum öncesi istişare toplantısında salondaki kalabalığa hitaben konuşmasında, Anayasa paketi ile hiç bir sorunun çözülemeyeceğini anlattı.
CHP’li Vekil Birol Ertem, konuşmasında, yaklaşık 6 yıldır yaşanan Suriye savaşından dolayı Hatay ekonomisinin ciddi anlamda zarar gördüğünün altını çizerken, EXPO’yu Hatay’a kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a teşekkür etti ve şöyle devam etti:

“Ülkemiz, karanlık günlerden geçiyor. Resmen, karanlığın en koyu olduğu günleri yaşıyoruz. Ama bilin ki sevgili hemşerilerim, aydınlık, karanlığın en yoğun olduğu dönemden sonra başlar. 15 yıldır ülkeyi yöneten bir idare var. 15 yıldır hangi kanunu, hangi yasayı çıkaramadılar? Ülkeyi istedikleri gibi, istedikleri şekilde yönettiler. Ama şu anda önümüze Anayasa Paketi ile geldiler.
Şimdi sizlere soruyorum, hemşerilerim… Bu Anayasa paketi işsizliği mi çözecek? Bu anayasa paketi ekonomiyi mi düzeltecek? Peki bu Anayasa paketi terörü mü engelleyecek? Peki bu Anayasa paketi çiftçilerimizin aldığı mazotun, gübrenin fiyatını mı düşürecek? Hiçbir şeyi düşürmeyecek. Bu, bir kişinin keyfe keder çıkardığı bir Anayasa paketi.
Sevgili hemşerilerim… Daha önceki seçim dönemlerinde de söyledim. Seçmen yanılabilir, seçmen hata yapabilir, seçmen, çeşitli ekonomik kaygılarla istemediği yerlere oy verebilir veya seçmen tehdit edilerek yine istemediği yerlere oy vermek zorunda kalabilir. Kısacası, yanılabilir ama, ülkeyi yöneten idarecilerin yanılma lüksü yoktur. Eğer ülkeyi yöneten idareciler ‘ben yanıldım’ diyorsa, bu işi bırakması gerekir. Bu işi bıraksın ki, yanılmayan insanlar gelip ülkeyi yönetsin.
İnsanlarımıza soruyoruz… Vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Vatandaşlarımız korku içerisinde bize söylüyorlar, ‘ne yapacağız’ diye. Çünkü çok ciddi bir tehdit ve baskı altındalar. Ben vatandaşımıza, insanımıza ve milletimize şunu söylüyorum… Hiç kimse vatandaşımızdan ve milletimizden büyük değildir. En güçlü siyasetçinin siyasi gücü, şu sizin iki parmağınızın arasındadır. Gelirsiniz, oy verirsiniz, siyasetçi gelir… Gelirsiniz, oy verirsiniz, siyasetçi gider. Hiç kimse sizden büyük değildir lütfen korkmayın.”
-Cemil Yıldız-