Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bisiklet turu

Samandağ’da, doğa katliamı ile

Samandağ’da, doğa katliamı ile çevre kirliliğine dikkat çekmek amaçlı;

“Samandağ-Meydan” Bisiklet Turu’nda uçan balonlar ve dilek fenerleri renk katacak…

Samandağ’da, çevre dostu-gönüllüsü Özlem Fırıncıoğulları Berrak önderliğinde bir araya gelen yöredeki bisikletçiler, Samandağ ilçe merkezi ile Meydan tatil sitesi arasında gerçekleştirecekleri bisiklet turu ile çevre katliamı ile çevre duyarlılığına parmak basmak istiyor. Etkinliğe uçan balonlar ile dilek fenerlerinin de renk katacağı ifade edildi.
Samandağlı çevreci, aynı zamanda Boran Bisiklet Derneği başkanlığını yürüten Özlem Fırıncıoğulları Berrak, temiz bir doğa ve yaşanabilir yerleşim alanlarına kavuşabilme adına bu uğurda çalışmalar yapan “Doğa ve Çevre Dostları Fedakar Gönüllüleri” olarak karınca kararınca katkıda bulunmak, doğa katliamı ve çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla, “Dünya Çevre Günü” etkinliği kapsamında 3 Haziran 2017 Cumartesi günü sabah saat 08.00’de Samandağ Cumhuriyet Parkı’ndan Meydan Tatil Köyü’ne kadar gidiş-geliş olarak “Uçan Balon ve Dilek Fenerleri” ile bir bisiklet turu etkinliği düzenleyeceklerini bildirdi.
Cumartesi günkü etkinliğe bayan bisikletseverleri de beklediklerini belirten Özlem Fırıncıoğulları Berrak, etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi:
“Daha bir ay kadar kısa süre önce kurularak halkımızın büyük teveccühlerine mazhar olan Bisiklet Kulübümüz, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, 17 Mayıs günü yoğun katılım ve ilgiyle çok başarılı olarak gerçekleşen bir bisiklet turu etkinliğinden sonra, halkımızdan gelen yoğun istek ve talepleri sevinç ve memnuniyetle karşıladı. Bu etkinliğin üzerinden daha on beş gün geçmeden, çok daha büyük bir organizasyonla, Dünya Çevre Günü kapsamında bir kez daha bisiklet turu etkinliği düzenleme kararı aldık.
Dünya Çevre Günü etkinliği kapsamında yapılacak bisiklet turu etkinliğimiz, öncelikle pozitif ayrımcılığa destek amaçlı olarak bayan bisikletsever katılımcılarımızın ellerindeki balonları gökyüzüne bırakması, ardından doğa dostu ve gönüllüsü bay bisikletseverlerin ellerindeki uçan balonları ‘Harika Bir Doğa, Sağlık Dolu Muhteşem Bir Yaşam Arzusuyla’ gökyüzüne uğurlamasıyla Cumhuriyet Parkı’ndan başlayacak ve Meydan Tatil Köyü’ne gidilerek, yaşanabilir bir dünya için dilek fenerlerini sonsuzluğa yolcu ettikten sonra tekrar Cumhuriyet Parkı’na geri dönülmesiyle sonlandırılacak.
‘Bisiklet-Özgürlük’ sloganıyla yola çıktığımız bu yolda sevgili doğa dostu, çevre gönüllüsü, hareketli yaşam ve spor aşığı bisikletsever 7’den 99’a kadar bütün halkımızın bisiklet turu etkinliğimizi çok yoğun bir katılımla onurlandıracağına olan sonsuz inancımızdan dolayı şimdiden teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Bu etkinlikteki sponsorlarımız Barış Yapar İnşaat ile Amerikan Kültür olarak bilinen Zühre Merih Dil Kursu, Sıradışı Giyim, ülkemizin tanınmış statik hesap uzmanı ve Dijital Tasarım Baskı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı İnş.Müh. Sayın Adnan Özçelik ve Samandağ Belediyesi’ne bu etkinliğimizdeki destekle-rinden dolayı teşekkür ediyoruz.” -Selvi Günay-