Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BŞB Başkanı Savaş…

Kaynakların tükendiği iddiasını ortaya

Kaynakların tükendiği iddiasını ortaya atanlara, “Kaynaklarımız tükenmedi, ancak sizin zihin fonksiyonlarınızı tükettiğiniz kesin” yanıtı verdi, hizmetleri anlattı:

3 yılda; 8 arıtma tesisi, 809 km. kanal ve 1502 km. içme suyu hattı…

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Büyükşehir kaynaklarının tüketildiği ve büyük borçlar yüklendiği iddiaları karşısında, bu iddiayı ortaya atan siyasilere cevaben, “Kaynaklarımız tükenmedi. Ancak sizin zihin fonksiyonlarınızın tükendiği kesin” açıklamasında bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın, zaman zaman Büyükşehir ile ilgili iddia ortaya atan yerel yöneticiler ve siyasetçilere yanıtları şöyle:
“Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklarını tükettiğini ve borç batağında olduğunu söyleyen bazı kişilere buradan şunu söylemek istiyorum… Büyükşehir Belediyesi, kaynaklarını tüketmedi, ama sizin zihin fonksiyonlarınızı tükettiğiniz kesin. Keşke enerjinizi laf üretmede değil, hizmette harcasanız.
-Hatay genelinde çok ciddi bir altyapı ihtiyacı var. Bu ihtiyacı karşılamak durumundayız. İçmesuyu, kanalizasyon, yağmursuyu ve arıtma tesisleri bir kentin en temel ihtiyaçlarıdır. Bu temel ihtiyaçlar insanlık için çok önemli. Bunların bittiği noktalarda üst yapıyı en iyi şekilde yapmak için çabalıyoruz.
-Hatay’a 3 yıl içinde 8 yeni atıksu arıtma tesisi, 809 bin metre kanalizasyon ile yağmursuyu hattı, 1502 kilometre yeni içmesuyu hattı döşedik. Hatay 3 yıl önce büyükşehir oldu. Bu kadar kısa sürede çok fazla yatırım yaptık. Hatay’ın 15 ilçesindeki eksiklerin farkındayız. Bu eksikleri tamamlamak için gece-gündüz demeden mücadele ediyoruz.
-Asi Nehri bakımı normalde DSİ’nin sorumluluğundadır. Asi Nehri’ni daha güzel bir görünüme kavuşması için, en büyük olan 1200’lük borularla kanal hattı ve 52 milyon TL’lik dev bir atıksu arıtma tesisi yapıyoruz. Bu projelerle Asi Nehri’nin Hatay’a yakışır şekilde olmasını amaçlıyoruz.”
İlimizde gerçekleştirilen hizmetlerden bazıları, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın kendi anlatımı ile şöyle sıralanıyor:
– Başkan Savaş, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) Asi Nehri üzerinde yapması gerekenleri Büyükşehir’in yaptığına dikkat çekerek, Asi Nehri’ni kirleten unsurları döşenen en büyük boyut olan 1200’lük borulara aktarılacağı kanal hattı çalışması yaptıklarını belirtti.
Merkez ilçelerin iki yakasından akan atıksuları Antakya(Turunçlu) Atıksu Arıtma Tesisi’ne verecek şekilde toplayacaklarını ve 4 bin 493 metrelik kısmın 4 bin 150 metresinin tamamlandığını ifade eden Başkan Savaş, bununla beraber iki arıtma tesisi inşa ettiklerini bunlardan ilki bitmek üzere olan Antakya(Serinyol) Arıtma Tesisi ve en son teknolojik sistemin olduğu Membran sistemli 250 bin kişiye hitap edecek olan Narlıca Atıksu Arıtma Tesisi’ni inşa ettiklerini belirtti.
600 Bin Kişiye Hitap Edecek Tesis Yolda…
Yapılan kapsamlı çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, Asi Nehri’nin önümüzdeki yıldan itibaren mevcut görüntülerden uzak kalacağını vurgulayan Başkan Savaş, Antakya (Turunçlu) Atıksu Arıtma Tesisi yerine, ses ve koku konusunda daha tasarruflu daha az hacim kaplayan ve 600 bin kişiye hitap edecek Membran sistemli bir arıtma tesisi projesi çizdirdiklerini müjdeledi.
Hatay’a 1502 Km İçmesuyu, 809 Km Kanalizasyon Hattı Döşedik…
Hatay’ın 3 yıl önce Büyükşehir olduğuna ve bu kadar kısa sürede çok fazla yatırım yaptıklarına dikkat çeken Başkan Savaş, İskenderun (Bekbele), Samandağ, Kırıkhan, Reyhanlı Dörtyol, Erzin, Antakya (Serinyol) ve Antakya (Narlıca) olmak üzere Hatay’a 8 yeni Atıksu Arıtma Tesisi kazandırdıklarına dikkat çekerek, Büyükşehir’in kurulduğu günden bu yana Hatay’a 1502 km içmesuyu hattı, 809 km kanalizasyon ile yağmursuyu hattı döşediklerinin altını çizdi.
“Hatay genelinde çok ciddi bir altyapı ihtiyacı var” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Savaş, bu altyapı ihtiyaçlarını karşılama durumunda olduklarına vurgu yaparak, “İçmesuyu, kanalizasyon, yağmursuyu ve arıtma tesisleri bir kentin en temel ihtiyaçlarıdır. Bu temel ihtiyaçlar insanlık ve gelecek için çok önemli. Bunların bittiği noktalarda üst yapıyı en iyi şekilde yapmak için çabalıyoruz” dedi.
Mücadelemiz Öncelikli İhtiyaçlar İçin..
Türkiye ortalamasının 2 katı kırsal nüfuslarının var olduğunu ve bu kırsal nüfusa altyapı ile yol konusunda destek olunması ve hizmetler yapılması gerektiğine dikkat çeken Savaş, HATSU’nun elinde 2 milyar 600 milyon TL’lik projeler olduğunun altını çizerek, “Sıradan bir belediyede ve 10-15 yıllık bir Büyükşehir Belediyesi’nde bu kadar proje bulamazsınız. Hatay halkının öncelik kanalizasyon, içmesuyu, arıtma tesisi, yağmursuyu ve yol ihtiyacını karşılamak için mücadele ediyoruz.” -Cemil Yıldız-