Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu da farklı bir hayvan sevgisi!

Dağdaki Köpeklere Sahip Çıktılar

Dağdaki Köpeklere Sahip Çıktılar

Hayvan Hakları Federasyon Başkanına göre, “köpeklerle insanlar” birlikte yaşamalı…

İskenderun’da hayvan sever bir grup, sıra dışı bir uygulamayla, Amanos Dağları eteklerindeki İskenderun çöplüğüne terk edilen köpeklere sahip çıktılar. İskenderun Belediyesi çöplüğü ve taş ocağının bulunduğu yerlere, İskenderun ve diğer ilçelerden belediyelerin topladıkları köpekler bu alanlara terk ediliyor. Bölgeye giden hayvan severlerin izlenimleri ve değerlendirmeleri şöyle:
“Bu bölgede, sokaklardan toplanan yaklaşık 250 köpek bulunuyor. Şehre uzak olduğu için, köpekler, yemek ve su bulamıyor. Köpekler ya hastalanıyor ya da açlıktan ve susuzluktan ölüyor. Çöplüğe terk edilen hayvanlar, kışın ve yazın arabaların altında yattıkları için, arabalar hareket ettikleri zaman ya ölüyor ya da yaralanarak sakat kalıyor. Çöplüğe terk edilen hayvanların bir kısmı kısırlaştırma yapılmadığından, birçoğu bu çöplükte doğum yapıyor ve bu yavrular da bit, pire ve keneden ötürü hastalanıyor.”
Bu arada, burada doğan bir yavru köpek, hayvan severlerin maskotu oldu. Gaziantep ilinden gelen bir vatandaş, ‘bu artık benim evladım’ diyerek aldı. Tuğba Gökyigit ve Rabia Coşkun, her hafta topladıkları kemik ve yiyecekleri düzenli olarak köpeklere götürürken, vatandaşları da bu köpeklere sahip çıkmaya çağırıyor.
-GIDA YARDIMI-
Köpeklerin de yaşam haklarının olduğunu belirten Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı ve Hayvan Yaşam Hakları Konfederasyonu Genel Sekreteri, Sarı Zeybek Derneği Genel Başkanı Nevzat Kurt, Hatay Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Sinem Karaahmetli, Gaziantep Cehide Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Cemal Güneş ve dernek üyeleri, çöplükte terk edilen hayvanlara yiyecek verdiler. Terk edilen köpeklerin tedavisi için gelen veteriner hekim Ayhan Kaya ve İsmail Alaca, tek tek köpeklere iğne yaparken, yaralı olanlara da ilaç tedavisi uyguladılar, arabanın çarptığı ve ağır yaralı olan bir köpeği arabalarına alarak, kliniklerine götürdüler.
Hayvan Hakları savunucuları, İskenderun Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne de birer çağrı yaparak, bu köpeklere barınak yapılmasını istediler.
-BİRLİKTE BİR YAŞAM-
Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı ve Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Genel Sekreteri Ufuk Bayraktar, insanların köpeklerle birlikte yaşaması gerektiğini diye getirdiği gelişmeyle ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Bugün buraya, genç hayvan hakları savunucuları ve derneklerimizin çağırısı üzerine geldik. Şu anda İskenderun Çankaya çöplüğündeyiz. Sokaklara atılmış köpeklerin bulunduğu alandayız. Sokaklarda zor şartlarda yaşadıkları yetmezmiş gibi, oradaki yaşamlarına son verilmiş, binlerce köpek dağa, taşa atılmış, ülke genelinde ise milyonlarca köpek açlığa ve ölüme terk edilmiştir.
Burada bu hayvanlarla yakınlaşma imkanı bulduk. Buradaki genç arkadaşlarımız, haftada birkaç gün bu hayvanlara yemek vermeye geliyorlarmış, ama taşıma suyla değirmen dönmez. Bizim önceliğimiz, dağlık alanlara, kırsal alanlara sokak hayvanlarının atılma-sına son vermek olmalı. Sokak hayvanlarının yaşam alanları şehirler ve sokaklardır. Tıpkı biz insanlar gibi, bizlerle birlikte yaşamaya hakları var.” -Cemil Yıldız-