Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu önemli fuarda Hatay nerede?

Dünyanın en uzun kumsallarından

Dünyanın en uzun kumsallarından birine sahip Samandağ, son yıllarda yamaç paraşütü uçuşları ile gündeme gelmişti.

14-17 Şubat’ta İstanbul’da gerçekleştirilen macera turizmi ve sporları fuarı ‘Adventure Turkey 2019’, macera turizmine ve sporlarına hizmet eden tesisleri, işletmeleri, ürün ve hizmet satanları, kulüpleri, seyahat acentelerini, turizm profesyonellerini ve tüm ilgilileri bir araya getirdi.
Konuya ilişkin konuşan, Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkan Yardımcısı Ali Cenk Yorulmaz, macera turizmi kapsamında yapılan spor faaliyetleri için Türkiye’de önemli lokasyonlar bulunduğuna dikkati çekerek, “Rafting, yelken, dalış, kayak başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde macera turizmini destekleyecek pek çok seçenek bulunuyor. Dalaman, Artvin ve Rize’de rafting, Muğla, Bolu ve Kayseri’de yamaç paraşütü, Nevşehir ve Sakarya’da balon, Antalya, Muğla ve Saroz Körfezi’nde dalış macera turizmi için akla gelen ilk yerlerimiz. Onun dışında sörf için Alaçatı, kaya tırmanışı için Kocaeli, Eskişehir ve Niğde, deniz kanosu için Gökova Körfezi, Kaş, Demre, Kekova, Kaleköy, Göcek, Phaselis Koyu, Geyikli, Çandarlı ve Eğirdir Gölü tercih edilebilir” ifadesini kullandı.
Merak edilen, böylesi önemli bir fuarda, son dönem adı ‘yamaç paraşütü’ çalışmaları ile duyulan ve bu alandaki turizmin gelişmesi adına çaba harcanan Samandağ’ın neden olmadığı! -Tamer Yazar-