Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu Proje İçin…

Kırıkhan Belediye Meclisi olağanüstü

Kırıkhan Belediye Meclisi olağanüstü toplandı, karar aldı…

Gölbaşı’ndaki 80 dönümlük mera alanı hazineye devredilip eğitim kampına dönüştürülecek. Bünyesinde 8 adet turizm odaklı ev, sosyal tesis, gözlem kulesi, yürüme alanı, iskele alanı oluşturulacak.

Kırıkhan Belediyesi, ilçenin Gölbaşı mevkiindeki 80 dönümlük mera alanını eğitim kampına dönüştürmek üzere düğmeye bastı. Kırıkhan Belediye Meclisi, önceki gün olağanüstü toplandı ve gündemindeki tek maddelik bu konuyu ele alarak kararını verdi.
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Gölbaşı Mahallesi’nde hayata geçecek proje için, Belediye Meclis üyeleri ile beraber olağan üstü Meclis toplantısına katıldı, toplantıya başkanlık etti. 24 Şubat Pazartesi günü saat 10.30’da Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantı saygı duruşu, İstiklal Marşı ve duaların okunması ile başladı.
Toplantının özel gündem maddesi olan, Gölbaşı Mahallesi’nde hayata geçecek proje kapsamında, Başpınar Mahallesi’ne ait, Gölbaşı Mahallesi’ne yakın 80 dönümlük arazinin mera alanından çıkartılıp hazineye devredilmesi talebi Meclis’in onayına sunuldu. Yapılan oylamada, oy birliğiyle, özel gündem maddesi kabul edildi.
Meclis toplantısında proje ile ilgili bilgi veren Başkan Yavuz, şunları söyledi:
“Gölbaşı Mahallemizde hayata geçireceğimiz proje, ilçe turizmi açısından da büyük önem arz etmektedir.
Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz toplantı sonrasında, Başpınar Mahallemize ait Gölbaşı mıntıkasına yakın bölgedeki 80 dönümlük arazi, şuanda mera halinde. Bizler, mera halindeki bu arazinin hazineye devri konusunda talepte bulunmamız gerekiyordu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza gerekli yazışmalar gönderilmiş durumda.
Gölbaşı Mahallemizde hayata geçireceğimiz projenin ilk etabında, Eğitim Kampı şeklinde düşünülüp, 8 Adet turizm odaklı ev, sosyal tesis, gözlem kulesi, yürüme alanı, iskele alanı gibi fiziki projelerin hayata geçirilmesini hedefliyoruz. Projemiz, hayat geçmesi ile birlikte, dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrayacaktır.
Bu projemizde bizlere büyük destek veren Hatay Milletvekilimiz Doç. Dr. Sayın Hüseyin Yayman Bey’e ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Projemiz, Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanmak üzere, 3 boyutlu olarak hazırlanacak, ardından sizlerle ve tüm kamuoyuyla paylaşılacak. Memleketimize hayırlı ve uğurlu olsun. Ayrıca projede oybirliğini sağlayan ve Meclisimizde gurubu bulunan siyasi partilerimizin Meclis üyelerinin hepsine teşekkür ederim.” -Cemil Yıldız-