Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büşra Boran Samandağ sahilini kirli buldu

Altın Kelebek ekibinden Büşra

Altın Kelebek ekibinden Büşra Boran , üç gün önce ilimizdeydi. Büşra Boran, gittiği Samandağ ilçesinde, Deniz ve Çevlik sahillerini gezmek istedi, ancak gördüklerine inanamadı. Kendi anlatımıyla, “her yer çöp doluydu! Çöpler, rüzgarın etkisiyle havada uçuşuyordu.”
Büşra Boran’ın Samandağ sahili izlenimi ve yorumu ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a mesajı şöyle oldu:
“Başkanım, dün bu muhteşem güzelliği görme imkanım oldu. Türkiye’nin en uzun sahili ve eşsiz manzaralardan birine sahip olan Samandağ sahili boyunca çöp konteyneri göremedim. Rüzgardan çöpler uçuşuyor. Bu güzelliği hemen muhafaza etmeliyiz.”
Büşra Boran’ın sosyal medyada yer alan mesajı ardından, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın da karşı cevabi mesajı şöyle oldu:
Merhaba! Erzin’den Samandağ’a kadar, 186 km’lik sahil ve denizimizde, 2015 yılından itibaren 4 bin ton atık topladık. Nisan ve Ekim ayları arasında 7 aylık periyodik bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Kış sezonunda maalesef çalışmalarımıza hava şartları nedeniyle devam edemiyoruz. Bölgede çöp konteynerlerinin de artırılması için Samandağ Belediyemizle iletişime geçeceğiz. Samandağ’a hoş geldiniz.” -Cemil Yıldız-