Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sinan Seyfittinoğlu

Büyük Düşünmek

Hatay Büyükşehir Belediyesi koltuğunda uzun aradır görev yapan Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, zaman zaman birçok konuda eleştiriliyor. Bu da gayet doğal bir durum. Ancak kızsak da, eleştirsek de, bir konuda Sayın Başkanın hakkını vermemiz gerekiyor. O da, Başkan Savaş’ın, Hatay’ın sahip olduğu potansiyeller üzerinden daima büyük düşünmesi.

Büyük düşünme ve risk alma konusunda takdir ettiğim Başkan Savaş’ın iki önemli projeyi titizlikle hayata geçirmesi ve bu projelerin arkasında durması, ilimize çok şey kazandırdı. Bunlardan ilki, “asla Süper Lig’e çıkamaz” gözüyle bakılan Hatayspor’un önünü açmak, bir diğeri de hiç kuşkusuz Expo2021 Hatay.

Geçtiğimiz günlerde Başkan Savaş, birçok bürokrat, seçilmiş ve yönetici konumundaki kent dinamiklerini bir araya getirip, Expo inşaat alanlarında tanıtım yaptı. Tabi açıkçası, artık kendini gösteren ve inşası büyük oranda tamamlanma aşamasındaki bu tesislerin, kimilerinin eleştirdiği üzere, Hatay’ın Expo sonrası kamburu olacağı görüşüne katılmıyorum. Belki bir ömür boyu keyifle gezip ziyaret edeceğimiz, çok yönlü amaçlarla kullanacağımız dev tesisler geliyor. Üstelik bu tesisler, kentin kalıcı mirası olacak.

Peki ya Hatayspor?

Şuan da yakaladığı büyük başarı ile tarafsız taraflı herkesin gönlünde taht kuran Hatayspor; ilimizin tanıtımı, sevilmesi ve merak konusu olması açısından büyük bir görev üstlenmiş durumda. Siyasetçiler, sanatçılar, spor kamuoyu ve hemen her takımdan farklı farklı taraftarın sevgilisi durumuna gelmiş bir takımımız var. Bu durum, Hatay’a olan ilgiyi arttırıyor. Öyle ki, TV spor sunucuları dahi, Hatayspor’un bir maçı olduğunda, muhteşem bir tanıtım ile ilimizi son derece olumlu anlatıyor.

Her iki projede de büyük düşünen, birçok kişinin elini altına koymaktan çekindiği riskleri alan Doç. Dr. Lütfü Savaş, bu açıdan alkışı hak ediyor.

Yine de durmamak lazım ve Hatay’ın sahip olduğu büyük potansiyel konularda cesur davranıp, büyük ve hayalci projeleri dillendirmek gerekiyor. Hal böyle iken, bazı Milletvekilleri hala ortada duran başarıyı görmezlikten gelip, inatçı ve akıldan yoksun eleştirilerini sıralayıp duruyor. Üstelik bunu saldırgan bir üslup ile yapıyor. Hatay’ı seven insan, doğru yoldaki projeleri kim hayata geçirmiş olursa olsun, alkışlamalı ve desteklemelidir.

Hatay insanı, büyük düşünecek ve büyük adımlar atacak ki, Medeniyetler diyarımız bir dünya markası olma yolunda hızla ilerleyecek.

Sevgiyle kalın.

sinanseyf@gmail.com

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER