Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyük Karaçay Su Tuttu…

Büyük Karaçay Su Tuttu…

Büyük Karaçay Su Tuttu…

İlimiz Samandağ ilçesinde yapımı yıllardır süren Karaçay Barajı’nın su tuttuğu bildirildi. Açıklamayı, Hatay AK Parti Milletvekili Hüseyin Yayman yaptı. Yayman, ilimizde yaşanan son yağışlarla birlikte, Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileriyle de görüşmeleri sorasında, Karaçay Barajı’nın su tuttuğunu duyurdu. Milletvekili Hüseyin Yayman’ın, “5 Yıldızlı Baraj Bitti” başlığı altındaki konuyla ilgili açıklaması şöyle:
“Samandağ ilçesinin ve bölgenin kaderini değiştirecek Büyük Karaçay Barajı su tutmaya başladı. Son yağan yağmurlarla beraber, barajın neredeyse yarısı doldu. Yapımı uzun süredir devam eden Büyük Karaçay Barajı, toplam 400.000.000 TL’ye mal oldu. Büyük Karaçay Barajı, Hatay’daki en yüksek gövdeye sahip olan baraj. Büyük Karaçay Barajı, ilimizin 5 yıldızlı bir projesidir. Devreye girdiğinde, Antakya ve çevre ilçelerin 100 yıllık içme suyu sorununu çözecektir. Büyük Karaçay Barajı, ilimiz ve bölgenin Abant Gölü olacaktır.”
AK Parti Milletvekili Yayman, Büyük Karaçay Barajı’nın çok önemli 5 fonksiyon taşıdığını belirtti ve bunları da şöyle sıraladı:
-Tarımsal sulama sağlayacak,
-Sel ve taşkınları önleyecek,
-Elektrik enerjisi üretecek,
-Antakya’nın içme suyu ihtiyacını karşılayacak,
-Baraj havzası, bölgeye yeni bir Abant Gölü gibi büyük bir rekreasyon ve destinasyon alanı kazandıracak. -Cemil Yıldız-