Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyükşehir Belediyesi desteğiyle, Elif Ovalı’nın kitabı çıktı:

Tarihe Işık Tutan Antakya

Tarihe Işık Tutan Antakya Köprüsü…

Antakya’lı Öğretim Görevlisi Elif Ovalı’nın Hatay Büyükşehir Belediyesi desteği ile çıkardığı kitap, kentin tarihine ışık tutuyor.
Öğretim Görevlisi Elif Ovalı’nın kaleme aldığı, tarihe ışık tutan kitap “Doğu’nun Kraliçesi’nin Tacı, Antakya Köprüsü” adlı kitabın lansmanı yapıldı. Geçtiğimiz Cuma günü öğleden sonra, Habib-i Neccar Cami tesislerindeki kent arşivi odasında gerçekleşen imza gününe BŞB Başkanı Lütfü Savaş da eşi ile katıldı.
Tarihi ve araştırmayı seven, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Öğr. Gör. Elif Ovalı, kaleme almış olduğu “Doğu’nun Kraliçesi’nin Tacı, Antakya Köprüsü” adlı kitabı, Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayını baskısıyla okuyucuyla buluşturdu.
Yazar Ovalı, gerçekleştirilen lansmanda katılımcılara bir sunum yaparak, Antakya’nın kentsel değerlerini korumaya ve geliştirmeye yönelik bilinç oluşturmak için “Doğu’nun Kraliçesi’nin Tacı, Antakya Köprüsü” kitabını kaleme aldığını söyledi.
Ovalı şöyle devam etti:
“Antik kentin hazinesi, mirası olarak değerlendirilecek bir eserin, teknolojinin bu denli ileri olduğu bir yüzyılda insan eliyle yok edildiği gerçeğinin hafızalardan silinmemesi gerekiyor. Tarihte yaşananları yargılamak değil, bundan sonra ortaya çıkabilecek hatalara karşı, kent değerlerine sahip çıkma bilinci ve farkındalık sağlamak istiyoruz.”
Etkinlikte konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da şunları söyledi:
“Günümüze kadar kanalizasyon sularının Asi Nehri’ne verilmesi kirliliğe sebep oluyordu. Bizler de bunun önüne geçebilmek için Serinyo’lda, Reyhanlı’da ve Kırıkhan’da arıtma tesisi yaptık. Asi Nehri’ne akan kanalizasyon sularını engelleme yönünde çalışmalar yaparak, nehre 3 bin 760 metre büz boru döşedik. Geçtiğimiz günlerde de yeni yaptığımız arıtma tesisini aktif hale getirerek, % 99 arıtılmış suların nehre ulaştırılmasını sağladık. Tüm bu çalışmalar neticesinde, Asi Nehri bugünkü görünümüne kavuştu. Misafirlerimizi gezdirirken utanmayacağımız bir hal aldı. Işıklandırma ve çevre düzenlemesi konusunda da çalışmalarımızı yapıyoruz. Asi Nehri’ni hak ettiği görünümüne kavuşturmuş olacağız.”
Bu arada tanıtımı gerçekleştirilen kitabın lansmanındaki tüm gelirin Antakya Soroptimist Derneği tarafından öğrencilere burs olarak aktarılacağı duyuruldu. -Cemil Yıldız-