Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Buz pateni

Antakya’da olmayan sporun sahası

Antakya’da olmayan sporun sahası yapıldı, açıldı!
Antakya ve Hatay genelinde çok sayıda futbol sahasına ihtiyaç varken, buz pateni yapılması, yanlış planlamanın sonucu…

Gençlik ve Spor il Müdürlüğü’nün yapımına geçen yıl başladığı buz pateni sahası tamamlandı ve hizmete hazır hale getirildi. Maliyeti yaklaşık 6 milyon lirayı bulduğu öğrenilen buz pateni sahası, çevre yolunun batısındaki Fen Lisesi’nin 200 metre uzağında bir yerde oluşturuldu.
Arsa temininde çekilen güçlük nedeniyle kentin çok kenar bir yerinde oluşturulan buz pateni sahası, 15×30 ölçülerinde. Diğer deyimle, 460 m2 büyüklükte.
Buz pateni sahası, müsabakalara hazır durumda. Zemin, -4 ile -5 derecede. Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, hokey gibi yarışmaların yapılabileceğini, ancak her türlü buz pateni yarışmalarının yapılacağı fiziki ortamın mevcut olmadığını belirtiyorlar. Öte yandan, Hatay’da; Antakya, Defne ve çevresinde en çok futbol sporuna ilginin olduğu gerçeği yanı sıra, 15 ilçede de çok sayıda futbol sahasına ihtiyaç duyulurken, Bakanlığın ilimiz için BUZ PATENİ sahası yapması ve yaklaşık 6 milyon lirayı aciliyeti olmayan bir spor dalına yatırması, yanlış planlamanın bir sonucu olarak gösteriliyor. -Cemil Yıldız-