Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Canan Karatay’la Zeytinyağı Festivali …

Bu haberin fotoğrafı yok

Bilgi ve tecrübesiyle birçok yiyecek konusunda usta bir isim olan ve yapmış olduğu açıklamalar ile sayısız defa gündem olmayı başaran ünlü Profesör Canan Karatay, 27-28 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’ne katılacak.
Hatay Valiliği himayesinde Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Altınözü Zeytin ve Zeytin Yağı Festivali öncesi değerlendirme toplantısı yapıldı.Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, bir kafede yapılan basın toplantısında, sofraların kurulmasına vesile olan zeytinin tüm Türkiye’ye tarafından bilinmesini hedeflediklerini aktardı. Zeytinin markalaşması yolunda çalışmalar yaptıklarını kaydeden Uygur, “Sadece zeytin üzerine 15 adet proje var, bunlardan en önemlisi olan belgesel filmini tamamladık. Zeytincilik organize sanayisiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Zeytincilik araştırma enstitüsünün ilçede kurulması için çalışmalar sürüyor. Bu projeler ilçeye katma değer katacak” dedi. Uygur, iki gün sürecek festival programının akışıyla ilgili bilgi verdi.


Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı ise kentteki en fazla zeytin ağacı bulunan ilçenin Altınözü olduğunu söyledi. İlçe genelinde yaklaşık 7 milyona yakın ağaç bulunduğunu belirten Sarı, “Festivalle amacımız zeytin ve zeytinyağının kalitesini arttırmak ve uluslararası bir değer kazandırmak” dedi. Altınözü’nün zeytin ve zeytinyağında kendine has bir marka haline geleceğine inandıklarının altını çizen Sarı, festivalin tüm ilçe ve kent halkına hayırlı olmasını temenni etti.
Sarı, konuşmasının sonunda ilçeye yapılan yatırımlar hakkında basın mensuplarına bilgilendirme yaptı.
Mehmet ÖZGÜN