Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çevlik’te Bitmeyen Enerji Kesintileri

Dondurmacı “Dondurmam eridi”, Otelci

Dondurmacı “Dondurmam eridi”, Otelci “Müşterilerim kaçtı”, Esnaf ise “Mahvolduk” diyor.

Samandağ Çevlik tatil yöresinde bitmeyen elektrik kesintileri, artık PES dedirtiyor. Son olarak 28, 29 ve 30 Eylül ile 1 Ekim tarihlerinde olmak üzere, dört gün üst üste enerji kesintileri yaşandığını söyleyen bölge halkı, bu çağda el feneri, lüks ve mum gibi ilkel aydınlatma araçları kullanmak zorunda bırakıldıklarını kaydetti ve şunları anlattı:
“Elektrik ve elektronik aletler, kesintiler ve yüksek-düşük voltaj yüzünden sürekli arızalanıyor, dolaptaki yiyecek ve içecekler bozuluyor. Elektrikler her zaman gidiyor, gelmiyor. Dondurmamız eriyor, çöpe atıyoruz. Mağduruz. Elektrik faturası geliyor, ödüyoruz. Ödemediğimiz zamansa, kesiliyor. İflahımızı kestiler, artık bıktık!”
Elektrik faturalarını zamanında ödediklerini söyleyen Çevlik esnafı ve işletmecileri, “Biz, faturamızı ödüyoruz, ama hizmet konusunda karşılığını alamıyoruz. Hava güzel de olsa, yağmurlu da olsa, yaz ayları ve kış ayları da olsa, durum değişmiyor! Elektriğimiz neden kesiliyor? Çevlik halkı neden mağdur ediliyor. 2001 yılından 2021’e, bugünlere kadar elektrik kesintileri her gün artarak devam etti, buna bir ‘dur’ demek lazım. Dün gece elektrik yüzünden bir otelimize gelen yerli ve yabancı turistlere ve müşterilere rezil olduk!” -Duygu Ertaş-